Cele mai bune alimente care ţin colesterolul sub control

Vital pentru organism, colesterolul are ca funcții principale sintetizarea unor hormoni, producerea acizilor cu ajutorul cărora funcționează bila, metabolizarea carbohidraților.

RomaniaTV.net
16 ian. 2017, 14:29
Cele mai bune alimente care ţin colesterolul sub control

Un nivel ridicat de colesterol „rău” (LDL) poate provoca atac de cord sau accident vascular celebral, pentră că el se depune în artere, ducând la arteroscleroză. O valoare mare a colesterolului HDL este considerată bună pentru că împiedică depunerile de calcar pe pereții vaselor de sânge. Din fericire, poți ține colesterolul sub control prin alimentație.

Fulgi de ovăz

Pentru a-ți scădea și ține sub control colesterolul, fă anumite schimbări în alimentația de la micul dejun. Două porții de fulgi de ovăz consumate în fiecare dimineață reduc colesterolul „rău” (LDL), cu 5,3%, în numai 6 săptămâni. Secretul stă în beta-glucan, o substanță din fulgii de ovăz care absoarbe colesterolul LDL.

Citeşte şi  Schimbări alimentare care îţi reduc colesterolul

Somon și pește gras

Acizii grași Omega-3 au proprietatea de a ține la distanță bolile de inimă și demența. Dar ei mai au un atu: scad colesterolul LDL. Potrivit unei cercetări efectuată de cercetătorii de la Universitatea Loma Linda, SUA, grăsimile Omega-3, care se găsesc în somon, sardine, hering, pot mări colesterol bun cu 4%.

Fructe oleaginoase

Dacă ești în căutarea unor alimente sănătoase care să fie consumate ca gustare și care scad nivelul de colesterol, îți spunem noi care sunt acestea. Într-un studiu publicat în „American Journal of Clinical Nutrition” oamenii de știință au descoperit că celor care mănâncă 10 nuci întregi, 6 zile pe săptămână, 1 lună, li se scade nivelul colesterolului total cu 5,4% și a colesterolului LDL cu 9,3%. Migdalele și caju sunt și ele recomandate.

Fasole

Cercetătorii de la Arizona State University au descoperit că adăugând o jumătate de ceașcă de fasole în supă reduci colesterolul total, inclusiv LDL, cu până la 8%. Cheia beneficiilor acestui aliment îl reprezintă fibrele, despre care oamenii de știință spun că încetinesc viteza și cantitatea de absorbție a colesterolului din anumite alimente.

Probleme cu colesterolul? Scapă natural de această grijă