Cele mai bune alimente pentru creier

O dietă echilibrată ne poate feri de multe boli. Precum inima, plămânii sau mușchii, și creierul are nevoie de anumite substanțe nutritive pentru a-și păstra buna funcționare. Însă, care sunt acestea și în ce alimente se regăsesc?

RomaniaTV.net
05 aug. 2016, 08:23
Cele mai bune alimente pentru creier

Alege cerealele integrale

Creierul nu poate funcționa fără energie. Pentru a te putea concentra pe parcursul zilei, este necesar să-ți stabilizezi nivelul de glucoză (zahăr) din sânge.

Pâinea albă și dulciurile au un conținut ridicat de glucoză, care-ți oferă un impuls de energie pe moment, pentru ca, în doar câteva minute, să te simți brusc fără vlagă. Cerealele integrale, cum sunt fulgii de ovăz, pâinea intermediară sau pastele integrale, eliberează glucoza treptat în sânge și astfel vei avea energie peste zi.

Citeşte şi  Mersul la mare, beneficii pentru sănătate

Beneficiile peștelui gras

Acizi grași esențiali nu pot fi sintetizați de organism, ci trebuie procurați din alimentație. Un rol important au acizii grași Omega-3, care sunt implicați în menținerea funcției cognitive.

Aproape 40% din acizii grași ai celulelor creierului sunt formați din acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA), două substanțe care stimulează procesele cerebrale.

Acestea se găsesc din belșug în uleiul de pește oceanic (somon, ton) precum și în alte alimente, cum ar fi uleiul de nuci sau boabele de soia. Nivelul scăzut de DHA poate indica un risc crescut de apariție al maladiei Alzheimer și provoacă pierderi de memorie.

Citeşte mai mult pe click!sanatate.ro