Cele mai bune legume, fructe şi ierburi aromate pentru DETOXIFIERE. Iată ce trebuie să consumi

Detoxifierea este un proces menit să ne cureţe organismul de efectele negative ale mediului înconjurător. Totodată, termenul detoxifiere este asociat în general cu consumul excesiv de alcool, cu consumul de narcotice sau cu dieta şi pierderea în greutate. O cură de detoxifiere este binevenită în fiecare anotimp.

15 mai 2014, 11:55
Cele mai bune legume, fructe şi ierburi aromate pentru DETOXIFIERE. Iată ce trebuie să consumi

Alimentaţia joacă un rol esenţial într-o cură de detoxifiere. Pentru unele persoane, cura de detoxifiere înseamnă renunţarea la cafea, alcool sau fumat. Dar purificarea eficientă a organismului nu presupune doar renunţarea la anumite vicii, ci şi o dietă care să ajute organismul să elimine toxinele acumulate. Dulciurile, grăsimile animale, produsele pline de coloranţi, conservanţi şi alte substanţe dăunătoare organismului trebuie eliminate din dietă.

Atunci când urmezi o cură de detoxifiere trebuie să te axezi pe alimente bogate în fibre şi pline de nutrienţi (în general fructe şi legume).

O importanţă deosebită, ca parte a unui stil de viaţă sănătos, o constituie consumarea unui pahar cu apă călduţă în care s-au amestecat câteva picături de zeamă de lămâie, înainte de fiecare masă principală. Apa cu lămâie ajută digestia şi metabolismul.

Cele mai bune legume, fructe şi ierburi aromate pentru detoxifiere:

1. Grapefruit. Substanţele active naturale din grapefruit reduc nivelul de insulină, ceea ce duce la eliminarea kilogramelor în plus. De asemenea, acest proces stimulează metabolismul. Grapefruitul este şi o sursă importantă de vitaminele A şi C, potasiu şi fibre, scrie sanatate.bzi.ro.

2. Urzici. Urzicile conţin foarte multe substanţe nutritive, însă puţine calorii. Sunt bogate în potasiu, calciu, vitaminele A, B şi C sau fier. Aceste plante au şi proprietăţi diuretice, previn retenţia de apă şi purifică sângele.

3. Menta. Menta este un înlocuitor ideal pentru zahăr în băuturile răcoritoare sau în ceaiuri. Nu conţine calorii şi are o aromă irezistibilă. Menta scade apetitul alimentar, chiar şi atunci când este mirosită.

Citeşte şi Şase noi metode de detoxifiere. Au efect garantat

4. Ridichi. Ridichiile conţin foarte puţine calorii şi sunt esenţiale în dietele de detoxifiere şi slăbit. Sunt bogate în potasiu, vitaminele B6 şi C şi au un conţinut mare de apă şi fibre alimentare.

5. Busuioc. Busuiocul este o plantă ideală pentru asezonarea salatelor sau altor preparate culinare. Poate înlocui cu succes sarea din mâncare.

6. Ceapa. Ceapa conţine crom, care reduce depozitele de grăsime din organism şi echilibrează nivelul de colesterol. Ceapa conţine şi uleiuri şi minerale care ajută la eliminarea kilogramelor în plus şi accelerează metabolismul.

7. Castraveţi. Castraveţii sunt legume ideale pentru detoxifiere şi slăbire. Au puţine calorii, însă conţin cantităţi mari de apă, sulf şi silicon, care acţionează ca diuretici naturali.

8. Sparanghel. Sparanghelul este sărac în calorii, însă bogat în acid folic şi vitamina A.

9. Morcovi. Morcovii sunt ideali pentru cure de slăbire sau detoxifiere, deoarece scad pofta de dulciuri.

10. Spanac. Spanacul conţine foarte puţine calorii, însă este foarte consistent. Spanacul este bogat în fibre, apă, antioxidanţi, vitaminele K şi A, magneziu, potasiu şi fier.

Cura de detoxifiere este recomandată la fiecare schimbare de anotimp, deoarece creşte rezistenţa naturală a organismului în faţa bolilor, stimulează metabolismul şi dă strălucire pielii. Durata unei cure de detoxifiere variază în funcţie de restricţiile ei, specialiştii afirmând că o cură de detoxifiere mai severă trebuie să dureze maxim zece zile, pentru a nu determina apariţia de carenţe nutriţionale. În general, însă, o cură de detoxifiere nu durează mai mult de o săptămână.

Citeşte şi Tot ce trebuie să ştii despre detoxifiere