Cele mai bune metode de tratare pentru varice şi cât de periculoasă este afecţiunea

Venele varicoase sunt o problemă comună, peste 25% din femei suferind de această afecţiune. Nu-ţi fă probleme însă, varicele nu sunt atât de grave ba chiar pot fi tratate fără probleme.

RomaniaTV.net
28 mai 2014, 05:58
Cele mai bune metode de tratare pentru varice şi cât de periculoasă este afecţiunea

De la predispozitia genetica, pana la locurile de munca in care suntem nevoiti sa stam mult in picioare, sunt nenumarate cauze care pot duce la aparitia varicelor. Ele apar insa doar atunci cand cursul normal al sangelui este dereglat, presiunea facand ca venele sa se extinda si sa se umfle. Tot ce poti face pentru a le preveni este sa-ti mentii o greutate normala, sa faci exercitii fizice regulate si, sa porti ciorapi atunci cand te deplasezi mult sau lucrezi in picioare, acestia sustinand piciorul si minimalizand extinderea venelor.

Cat de periculoase sunt varicele?

Afectand vene superficiale ale picioarelor, varicele nu sunt nicidecum periculoase. Rar, acestea se pot produce rezultand hemoragii externe sau in interiorul tesutului muscular. Tot rar, in interiorul varicelor se pot dezvolta cheaguri de sange care, vor impiedica circulatia normala a sangelui in zona. Niciuna dintre aceste probleme nu sunt insa grave, ele putand fi tratate relativ usor.

Tratamentul varicelor

In mod normal, organismul uman are mai multe vene de cat are nevoie. Acest lucru inseamna ca, daca eliminam o vena deteriorata, sangele isi va gasi alte cai de a ajunge in zonele respective.

1.Cea mai clasica metoda de a trata varicele este cea a smulgerii venelor (stripping), metoda ce consta in extirparea venei principale de la picior prin doua incizii, la glezna si genunchi.

2.O alta metoda care este lipsita practic de efecte secundare nedorite, este cea prin extirpare cu ajutorul laserului. Aceasta consta in bombardarea cu raze puternice de lumina a zonei afectate, rezultand in final in ruperea varicelui. Bombardarea se face prin intermediul unui tub, introdus in interiorul venei.

Continuarea pe Lyla.ro.