Cele mai bune poziţii de somn pentru diferite boli

Dureri de spate, arsuri stomacale sunt doar câteva dintre afecțiunile care pot fi ameliorate prin adoptarea unei poziții de dormit corecte. Află care sunt cele mai bune poziții de somn pentru diferite boli!

RomaniaTV.net
14 sept. 2016, 12:58
Cele mai bune poziţii de somn pentru diferite boli

Dureri de spate

Secretul reducerii durerilor de spate este menținerea coloanei vertebrale în poziția sa naturală. Cel mai bine este să stai întinsă pe spate sau pe lateral, cu o pernă moale așezată sub mijloc. Alte persoane se simt confortabil dacă stau pe spate cu o pernă sub genunchi, sau între genunchi atunci când aleg să stea pe laterală.

Dureri de umeri

O soluție ar fi să încerci să adormi pe umărul care nu te doare, însă există mereu riscul să te întorci în timpul nopții și să pui presiune pe zona dureroasă. Și duritatea saltei este importantă în acest caz. O saltea tare nu se va plia pe forma corpului, ceea ce va crește presiunea exercitată și va crește în intensitate durerile. Pentru a nu te întoarce în timpul nopții, este recomadat să dormi pe burtă sau pe spate.

Dureri de șolduri

Pentru acest tip de durere este recomandat să dormi pe spate, deoarece astfel presiunea va fi asupra coloanei vertebrale și nu asupra șoldurilor. În plus, durerea persistentă te va împiedica să dormi adânc, iar dimineața te vei trezi obosită.

Citeşte şi  TOP analize medicale de făcut la orice vârstă

Dureri de gât

Aproape în fiecare dimineață te trezești cu dureri de gât. De vină poate fi o poziție inconfortabilă sau o pernă prea tare sau prea moale. Așadar, încearcă să găsești o pernă care să se plieze pe forma capului și a gătului, dar în același timp să ofere susținere. Evită pernele foarte mari, care deși par moi sunt incomode. Poți opta pentru perne cu spumă de memorie sau pentru cele cu puf de gâscă.

Sforăit

Dacă partenerul te ține trează noaptea din cauză că sforăie, spune-i să se culce pe laterală. Dacă doarme pe spate, căile respiratorii vor fi obstrucționate, ceea ce va împiedica aerul să circule normal și va duce la apariția sforăitului. De asemenea, este recomandat să pună sub cap 2 perne, care nu vor permite căilor respiratorii să se îngusteze din cauza unei poziții incorecte a gâtului.

Arsuri stomacale

Atunci când stomacul se relaxează, sucul gastric ajunge în esofag, ceea ce duce la apariția refluxului gastric. Studiile au arătat că dormitul pe o parte, împiedică valva esofagului să se deschidă cu ușurință. De asemenea, poți pune o pernă sub mijloc, astfel încât corpul să se mențină ridicat, iar sucul gastric să rămână în stomac.

Acnee

Lenjeria de pat se poate îmbiba cu uleiurile naturale ale pielii, praf și piele moartă. Ideal ar fi să schimbi lenjeria în fiecare săptămână, în caz contrar, frecarea feței de lenjerie putând provoca acnee. Pentru a scăpa de ea este bine să dormi pe spate și astfel fața ta nu va intra în contact cu lenjeria. În plus, dormitul pe spate împiedică aparția ridurilor.

Iată câteva remedii pentru durerile de picioare pe care le poți face acasă