Cele mai căutate destinaţii de city-break, de către turiştii români. Întreg podiumul e ocupat de o singură ţară

Cele mai căutate destinații turistice de city break de către români, în această toamnă, sunt dintr-o țară europeană, potrivit unei analize a agenției de turism online Fly Go.

23 oct. 2018, 16:06
Cele mai căutate destinaţii de city-break, de către turiştii români. Întreg podiumul e ocupat de o singură ţară

Cele trei oraşe care conduc în topul preferinţelor turiştilor sunt toate din Italia: Roma, Milano şi Alghero (Sardinia).

Datorită conexiunilor aeriene foarte bune din România, Italia oferă unele dintre cele mai accesibile destinaţii de city break pentru români. Dacă Roma şi Milano sunt favoritele turiştilor de ani de zile, unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Sardiniei, Alghero, este nou intrat în preferinţele acestora. Turiştii sunt fascinaţi să descopere în Sardinia o destinaţie foarte ofertantă tot timpul anului, insula din Mediterană având o temperatură plăcută chiar şi în lunile mai friguroase de pe continent. Alghero este o alegere excelentă pentru turiştii care îşi doresc să descopere locuri noi şi să aibă parte atât de vacanţe active, cât şi de relaxare, să combine zilele însorite la malul mării cu tradiţia şi cultura sardă„, spune Stefano Iervolino, fondator şi director general al Fly Go.

Între primele cinci cele mai dorite oraşe pentru un city break în această toamnă se situează, în continuare, Istanbul (Turcia), pe locul al patrulea, şi Atena (Grecia), locul al cincilea. Clasamentul destinaţiilor preferate de români este completat de Malta, Barcelona (Spania), Amsterdam (Olanda), Praga (Cehia) şi Valencia (Spania).

Oraşele din Italia oferă printre cele mai ieftine destinaţii de vacanţă pentru români în această toamnă. Potrivit ofertelor disponibile la acest moment pe Fly Go, un city break la Roma (cu trei nopţi de cazare, cu mic dejun inclus şi bilete de avion) costă de la 135 de euro de persoană, în timp ce la Milano porneşte de la 150 de euro.

Un sejur în Alghero, o destinaţie mai nouă, poate fi rezervat la preţuri de la 237 de euro.

La nivelul întregului an, nu doar în sezonul de toamnă, costul mediu al unui city break rezervat de români prin agenţia de turism online Fly Go este de 200 euro de persoană. Cel mai frecvent, călătoria are o durată de trei nopţi (patri zile) şi poate include sau nu un weekend.

Până la finalul anului, românii mai pot beneficia de un city break scurt, fără să îşi ia zile de concediu, în weekend-ul prelungit de Sf. Andrei şi Ziua Naţională a României, în intervalul 30 noiembrie (vineri fiind zi liberă legal, de Sfântul Andrei) – 2 decembrie.

Informaţiile care stau la baza tendinţelor de călătorie pentru această toamnă au fost analizate de agenţia de turism online Fly Go şi au avut în vedere căutările realizate de vizitatorii site-ului Fly Go, solicitările de ofertă şi rezervările făcute de aceştia pentru călătorii programate în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie.

Au fost analizate exclusiv destinaţii de city break în oraşe din Europa, acesta fiind cel mai solicitat produs de vacanţă de către turiştii români pentru călătoriile programate în lunile de toamnă (septembrie – noiembrie).

Fly-Go.ro este cea mai mare agenţie de turism online românească independentă cu prezenţă regională. Lansată în anul 2005, Fly Go operează, în prezent, pe trei pieţe: România, Italia şi Spania.