Cele mai comune 5 frici ale copiilor

Publicat: Luni, 18 Iunie 2018 23:08 // Actualizat: Luni, 18 Iunie 2018 23:08 // Sursa: romaniatv.net

Frica copiilor este ceva cu care se confruntă toţi părintii. Nu e copil care să nu experimenteze, cel puţin o dată, un episod de frică. Iar noi, că părinti, trebuie să-i invătăm să-şi depăsească aceste frici. Pană la urmă, curajul inseamnă să îţi înfrângi teamă.

Foto: sfatulparintilor.ro

Iată, aşadar, cele mai comune 5  frici ale copiilor şi ce trebuie să faci pentru a le depăşi. 

1. Frica copiilor de întuneric

De ce? Copiii se simt în nesiguranţă pentru că nu văd ce e în jur.

Ce poţi face? Învaţă-ţi copilul să depăşească această frică permiţându-i să aibă controlul asupra luminii. Îi poţi pune în cameră o lampă cu lumină de veghe. Cu timpul, se poate renunţa la această lumină. O altă metodă este să mergi cu copilul în camera lui şi, pe întuneric, să vorbiţi şi să descoperiţi câte alte lucruri interesante se pot "vedea" în întuneric (stele, luna, umbre etc.). 

2. Frica copiilor de monştri

De ce? Se mai întâmplă ca unii părinţi, bunici, bone, educatori să sperie copiii cu diverse personaje fantastice. Mai mult, imaginaţia foarte bogată a copiilor poate transforma orice norişor, umbră, într-un mic monstru gata să-l atace.

Ce poţi face? Verifică împreună cu copilul dormitorul. După ce v-aţi asigurat că totul este în regulă puteţi să-i lăsaţi la îndemână "spray-ul" antimonştri (un recipient cu pulverizator plin cu apă). Odată pulverizat în încăpere nici un monstru. Îl mai puteţi pune să confecţioneze un semn antimonştri pe care să-l agaţe pe uşă. Pe măsură ce va creşte îşi va da seama singur că monştrii nu există decât în imaginaţia lui.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
copii frici
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6478
RON
19 Dec
noapte -3 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H