Cele mai frumoase CITATE ale lui Osho

Liderul spiritual indian Rajneesh Chandra Mohan Jain (Osho) s-a născut în 1931 în satul Kuchawada din Madhya Pradesh. În anii '60, el a traversat ţara şi a ţinut numeroase discursuri publice, iar controversele l-au urmat peste tot. Atitudinea sa deschisă faţă de sexualitate precum şi critica dură adusă unor nume ca Mahatma Gandhi i-au atras rapid popularitatea. Deşi s-a stins din viaţă în 1990 din auza unui atac de cord, viziunile sale despre existenţă, religie, spiritualitate, adevăr şi cunoaştere sunt încă dezbătute aprins.

14 aug. 2014, 18:18
Cele mai frumoase CITATE ale lui Osho

Iată câteva dintre cele mai frumoase CITATE ale lui Osho:

Armonie. Renuntati la ideea ca toate lucrurile trebuie sa se potriveasca, renuntati la ideea ca trebuie sa fie o armonie perfecta – pentru ca nu sunt niste idei bune. Daca toate lucrurile ar fi la locul lor, v-ati plictisi unul de celalalt; daca totul este armonios, pierdeti toata esenta relatiei. Este bine ca sunt lucruri care nu se potrivesc.

Curaj. Omul devine cu adevarat om atunci cand isi asuma intreaga raspundere pentru ceea ce este: asta e primul curaj, cel mai mare curaj.

Cuvinte. Cuvintele individ, libertate, capitalism, libertatea de exprimare – sunt numai atat, cuvinte. In spatele ecranului, aceiasi politicieni, aceleasi fete urate, aceleasi minti perfide – cred ca numai oamenii perfizi sunt atrasi de politica. Cel perfid, cel josnic, care stie ca poate sa faca un lucru numai daca are putere. Ai nevoie de putere numai cand faci lucruri rele, altfel iubirea si compasiunea sunt de ajuns.

Dragoste. Dragostea trebuie sa fie o relatie prieteneasca, in cadrul careia nimeni nu este superior, in care nimeni nu ia deciziile, in care amandoi partenerii sunt pe deplin constienti de faptul ca sunt diferiti, ca felurile in care abordeaza viata sunt diferite, ca gandesc diferit si totusi – cu toate aceste deosebiri – se iubesc.

Greseli. Faptul ca-i judeci pe altii face ca egoul tau sa creasca. De aceea oamenilor le place sa vorbeasca despre greselile altora – le da sentimentul ca ei sunt corecti.

Inocenta. Fa ca rasul sa fie rugaciunea ta. Razi mai mult. Nimic nu elibereaza energiile blocate mai bine ca rasul. Nimic nu te face inocent asa cum o face rasul.

Iubire. Iubirea nu se naste in voi decat daca deveniti un cerc perfect: un intreg multumindu-se cu sine. Atunci iubiti tot ceea ce vine spre voi.

Ordine. Daca respecti o anumita ordine in viata, aceasta te va limita; esenta fiintei va ramane intr-o dezordine profunda. Ordinea nu poate fi impusa decat la suprafata. In centru va domni haosul.

Citeşte mai mult pe kudika.ro

Citeşte şi HOROSCOP: Citatul filozofic al zodiei tale