Cele mai frumoase locuri de lângă Bucureşti unde ne putem relaxa în weekend FOTO

Toţi bucureştenii se întreabă, la un moment dat, unde se pot relaxa în weekend, în afară de Valea Prahovei şi de litoralul care sunt atât de aglomerate în această perioadă. În apropierea Capitalei există numeroase zone extrem de frumoase şi mai puţin vizitate, unde putem să ne petrecem timpul liber. Iată câteva dintre propunerile RTV.NET.

02 aug. 2013, 06:14
Cele mai frumoase locuri de lângă Bucureşti unde ne putem relaxa în weekend FOTO

Valea Doftanei

Valea Doftanei se află în nordul judeţului Prahova, în zona Carpaţilor de Curbură, pe cursul râului cu acelaşi nume. Ea se află între Valea Prahovei şi Teleajen şi se poate ajunge la ea din Câmpina.

Pe Valea Doftanei puteţi găsi lacul Paltinoasa, format în urma construcţiei unui baraj. Mai puteţi vizita Vârful Secăriei, ruinele Bisericii Vechi, rezervaţia Glodeasa şi să mergeţi pe Drumul Stânelor.

Cu kaiacul pe Neajlov

Dacă doriţi o experienţă inedită, puteţi încerca să mergeţi cu kaiacul pe Neajlov, prin Rezervaţia Naturală Comana. Râul Neajlov, un afluent al Argeşului, trece pe lângă Mânăstirea Comana, ctitorită de Vlad Ţepeş în anul 1461. Delta Neajlovului este superbă şi face parte din rezervaţie.

Pentru a participa la turele cu kaiacul trebuie să ştiţi să înotaţi şi să fiţi apt pentru efort din punct de vedere medical, spun firmele organizatoare.

Rezervaţia Naturală Comana

Parcul Natural Comana se află la jumătatea drumului dintre Bucureşti şi Giurgiu. Este zonă protejată întrucât aici au fost găsite foarte multe specii de floră şi de faună din Lista Roşie Europeană.

În rezervaţia Comana au fost deja identificate 141 de specii de păsări, din care 71 protejate internaţional şi 31 de specii de mamifere, din care cinci sunt protejate prin lege – de exemplu, vidra şi pisica sălbatică. În Parcul Natural există trei zone speciale: rezervaţia de bujor, rezervaţia de ghimpe şi Balta Comana, a treia zonă umedă a României după Balta Mică a Brăilei şi Delta Dunării.

În Parc puteţi vizita şi Mânăstirea Comana, rezervaţiile ştiinţifice, arborii seculari – în special stejari, monumente ale naturii, cabana Fântâna cu Nuc, amenajări lacustre, puteţi efectua trasee turistice prin pădure şi vă puteţi plimba cu barca.

Mânăstirea Comana

Secăria

Dacă totuşi vreţi să mergeţi pe Valea Prahovei, puteţi alege o staţiune mai puţin vizitată, dar foarte frumoasă, Secăria. Comuna se găseşte în valea râului Secăria, un afluent al Doftanei, în apropiere de Comarnic.

Valea Teleajenului

Valea Teleajenului este paralelă cu Valea Prahovei şi se ajunge la ea prin Ploieşti. Acolo puteţi să vă relaxaţi într-una din frumoasele staţiuni turistice, printre care şi Vălenii de Munte sau Cheia.

Cheile Zănoagei

Cheile Zănoagei se află în Masivul Bucegi, pe Valea Ialomiţei şi fac parte din Rezervaţia Naturală Zănoaga. Peisajul este spectaculos, cu numeroase diferenţe de nivel, parcurse de râul Ialomiţa, cu cascade, pereţi abrupţi şi o vegetaţie bogată.

Vulcanii Noroioşi

Vulcanii Noroioşi, aflaţi în apropiere de Buzău, sunt două platouri unice, cu aspect selenar, care se întind pe zeci de hectare. Ei sunt cunoscuţi sub numele de Pâclele Mici şi Pâclele Mari. Acolo, din conurile gri-pământii, ţâşneşti şi bolboroseşte noroiul rece, fiind o atracţie unică în Europa.