Cele mai insolite biserici din lume GALERIE FOTO

Lăcaşuri de cult destinate creştinilor din lumea întreagă, unele biserici nu păstrează întotdeauna aparenţa arhitecturală consacrată, după regulile comune. Astfel, unele dintre acestea, parcă nici nu par ceea sunt în realitate, prezentându-se în forme neobişnuite, adesea surprinzătoare.

RomaniaTV.net
08 oct. 2013, 06:41

Fie că este vorba despre catedrale, biserici sau capele, unele dintre acestea au abandonat standardele clasice şi au preferat să dea curs fanteziei arhitecturale. Aceste edificii sunt originale atât prin forma lor, cât şi prin materialele din care sunt construite, iar unele dintre ele, chiar prin locul în care au fost ridicate.

Uneori, aceste lăcaşuri sfidează chiar şi legile arhitecturii, surprinzând prin formele lor atipice pentru o biserică. Nu seamănă între ele, sunt unice şi fascinante.

Un bun exemplu este „Catedrala de cristal” din California, a cărei construcţie însumează nu mai puţin de 10.000 de panouri din sticlă şi o face să semene mai degrabă cu un centru de afaceri decât cu un lăcaş religios.

O alta, şi mai neobişnuită. „Catedrala vegetală” este ridicată la picioarele muntelui Arera, din Italia, şi are cinci arcade şi 42 de coloane, iar în interiorul acesteia sunt plantaţi fagi.

O altă biserică a fost construită sub o stâncă, iar alta, chiar în vârful unei roci vulcanice. Şi exemplele pot continua.