Cele mai întâlnite boli de ochi la copii

Pentru fiecare dintre noi, viata de parinte este o adevarata provocare, zi de zi. Nu exista clipa in care sa nu ne ingrijoram pentru minunea care doarme linistita in patutsi moment in care sa nu ne dorim sa facem mai mult, mai bine. Dupa cum deja stii, viata de parinte nu este numai lapte si miere si problemele pot sa apara cand te astepti mai putin. Dintre acestea, afectiunile ochisorilor sunt extrem de deranjante si neplacute atat pentru copilas, cat si pentru parinte.

RomaniaTV.net
21 apr. 2014, 09:00
Cele mai întâlnite boli de ochi la copii

Cele mai multe afectiuni ale ochisorilor dispar foarte repede daca sunt tratate si trebuie luate in serios chiar de la primele semne. Trebuie sa stii ca infectiile oculare sunt contagioase, motiv pentru care este important ca puiutul tau sa foloseasca propriul lui prosopel atunci cand sufera din cauza unei astfel de probleme. Obisnuieste-l sa se speele pe maini si sa evite sa-si frece ochisorii pentru ca astfel infectia se poate agrava si extinde. In continuare vei regasi cateva informatii referitare la cele mai comune afectiuni al ochisorilor.

1. Blefarita

Este o inflamatie a marginilor libere ale pleoapelor care apare, in general, la ambii ochi. Ca simptome vei observa pleoapele rosii, cu scume. Pentru a-l ajuta pe cel mic pot sa-i umezesti des pleoapele cu un tampon de vata, cu apa proaspata. Pentru linistea ta, contacteaza medicul care iti poate prescrie o crema calmanta pentru pleoape sau un uguent cu antibiotic.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.