Cele mai mari 6 greşeli pe care le poate face un părinte

Sunt momente când ne facem reproşuri că nu suntem nişte părinţi perfecţi. E foarte uşor să ne punem etichete de "părinţi buni" sau "părinţi răi", în funcţie de modalitatea în care alegem să gestionăm anumite situaţii. Importanţă este însă conştientizarea greşelilor. Odată ce ţi-ai dat seama unde greşeşti, îţi va fi mult mai uşor să te corectezi.

RomaniaTV.net
01 feb. 2017, 08:36
Cele mai mari 6 greşeli pe care le poate face un părinte

Negociezi la nesfarsit

Negocierea poate fi un stil de parenting pe care multi dintre parinti il imbratiseaza. Insa daca il lasi pe copil sa negocieze consecintele, regulile, limitele – s-ar putea sa cedezi in favoarea lui. Poti ajunge la situatii de a seta o consecinta mai putin severa pentru o fapta mai grava. Copiii pot specula acest lucru si sa impinga cat de mult pot limitele, stiind ca in urma nenumaratelor negocieri vei ajunge sa cedezi.

Sfat: Regulile sunt reguli, limitele sunt limite, consecintele sunt consecinte si n-ar trebui sa existe negocieri. Fii ferm, astfel incat copilul tau sa stie clar ce urmeaza sa se intample daca incalca vreo regula.

Citeşte şi  Cum să dezvolţi creierul copilului

Tipi

Parintii care ajung sa tipe la copii reactioneaza astfel ca urmare a frustarilor si a epuizarii. E de inteles, toti parintii au trecut prin asa ceva. Partea proasta este ca in momentul in care incepi sa tipi, sa pui diverse etichete copilului, sa folosesti amenintari pe care nu le duci la capat, ii transmiti copilului sa nu mai esti in control.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO