Cele mai mari MINCIUNI despre diete

Majoritatea dietelor iţi promit miracole în numai cateva zile. Iată care sunt cele mai mari minciuni despre diete:  

RomaniaTV.net
11 feb. 2016, 20:48
Cele mai mari MINCIUNI despre diete

Uita de cina

Foarte multe diete sar peste masa de seara sau pur si simplu recomanda un fruct sau putine legume. Insa depinde foarte mult si de ce ai consumat in restul zilei. Nu este bine sa sari peste cina, asadar alege o carne mai slaba, peste sau fructe de mare daca nu vrei sa te ingrasi si nici sa mori de foame.

Carbohidratii ingrasa

Nu, nu este adevarat, carbohidrati nu ingrasa daca stii cum sa ii alegi si sa ii pregatesti. Este bine sa eviti prajelile, si sa optezi pentru cereale integrale, orez sau paste fainoase integrale. Te poti delecta chiar si cu un cartof la cuptor umplut cu branza degresata si presarat cu piper rosu.

Fara limita la legume si fructe

Da, chiar daca vrei sa mananci sanatos, asta nu inseamna ca trebuie sa consumi numai legume si fructe, in stare cruda. De fapt, este bine sa consumi doar 2 fructe pe zi, deoarece contin zahar si este posibil sa nu te ajute atat de mult in procesul de slabire. Insa pe langa acest doua grupuri de alimente ar trebui sa incluzi si carnea, cerealele, lactatele si fructele de mare.

Fara dulciuri

Ar fi trist sa nu mai poti consuma nimic dulce de teama sa nu cumva sa pui pe tine cateva kilograme. Insa nu trebuie sa te gandesti la silueta de fiecare data cand iti este pofta de o felie de tort. Daca ai un metabolism rapid, ai putea sa consumi si dulciuri fara sa aiba un impact negativ asupra siluetei tale.

Mai putine calorii = mai multe kilograme slabite

Nici acest lucru nu este adevarat.Daca ii oferi organismului tau prea putine calorii, pentru o perioada mai mare de timp, acesta va inmagazina cat va putea de mult pentru perioadele in care nu va mai primi nimic. Si asa te vei ingrasa in loc sa slabesti. Asa ca ofera-i organismului tau necesarul zilnic de calorii, insa nu uita de sport si de alimente care sa iti accelereze metabolismul.