Cele mai NESĂNĂTOASE produse de post

Crenvurştii vegetali, pateurile şi salamul de soia sunt pline de chimicale menite să suplinească lipsa materiei prime – carne, lapte şi ouă, şi duc ideea de purificare a organismului în derizoriu.

18 nov. 2014, 19:56
Cele mai NESĂNĂTOASE produse de post

Nutritionistii sfatuiesc credinciosii cum sa aleaga cele mai bune produse de post si cum sa le combine ca sa nu devina anemici pana la Craciun. In categoria produselor nocive intra pateurile vegetale si „mezelurile”, din cauza continutului mare de „E-uri” sau alte sintetice menite sa faca produsul sa semene cat mai mult la gust, miros si culoare cu alimentul pe care il imita, potrivit doctorulzilei.ro.

„Pateul din soia contine la fel de multi aditivi ca cel animal, poate chiar mai multi. La fel si salamul, si crenvurstii de post sau snitelul, care mai e si prajit. In niciun caz nu trebuie sa mancam zilnic astfel de produse”, recomanda dr. Eduard Adamescu, medic nutritionist.

Citeşte şi Ce alimente nu se combină pe perioada postului: Cum să îţi menţii silueta

Dintre toate produsele de soia, cea mai sanatoasa este branza tofu. Pe locul urmator se afla laptele de soia, pe care il puteti consuma zilnic.

Multe persoane se ingrasa in timpul postului, pentru ca mananca in exces paine, paste, cartofi preparati divers, margarina, dulciuri de post (care contin mai mult zahar). Desi postul este o buna ocazie pentru detoxifierea organismului, carnea, lactatele si ouale contin proteine neegalate de produsele vegetale.

„In perioada postului, proteinele necesare bunei functionari a organismului ni le putem lua din mazare, fasole, ciuperci, soia nemodificata genetic, masline, seminte de floarea-soarelui, de dovleac, nuci, migdale, arahide, alune de padure (contin de trei ori mai mule proteine decat carnea)”, adauga Eduard Adamescu.

Totodata, pentru postul de dinaintea Craciunului, medicii nu recomanda suplimente alimentare.

Citeşte şi Tot ce trebuie să ştii despre laptele vegetal