Cele mai periculoase 3 jocuri online pentru copii

În copilăria celor care sunt părinți azi, copiii obișnuiau să se joace în aer liber și să facă multă mișcare. Odată cu apariția internetului, a smartphonurilor și a tabletelor, copiii stau numai cu ochii în ecrane, de la vârste fragede. Faptul că au acces la wifi în casă îi determină probabil să intre pe tot felul de site-uri nepotrivite pentru vârsta lor, să acceseze rețele de socializare și jocuri extrem de periculoase, precum „Balena albastră". Din păcate, nu este singurul.

22 mart. 2017, 09:34
Cele mai periculoase 3 jocuri online pentru copii

În lipsa unei supravegheri atente a părinților copii navighează pe diferite site-uri, se uită la poze, pun poze, unele indecente și riscă să cadă pradă, din păcate, pedofililor sau jocurilor de felul celui numit „Balena albastră”.

Balena albastră, 50 de sarcini în 50 de zile

De când cu renumitul joc, s-a creat o adevărată panică în rândul părinților și pe bună dreptate. Doar în Rusia, și-au pus capăt zilelor 130 de adolescenți.

Copiii au dus la extrem acest joc, deoarece, pentru a câștiga, trebuie să se sinucidă. Știrile relevă faptul că ucigătorul joc are la ora actuală numai în Rusia peste 200.000 de jucători. Din nefericire, chiar dacă este cu final tragic, jocul s-a extins și în alte țări estice precum: Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Letonia, Kazahstan, Bulgaria și Polonia. Se pare că ar fi ajuns și în Republica Moldova și România.

Pentru a se înscrie pe platforma jocului, tinerii trebuie să fie de acord să se omoare, iar dacă refuză să meargă atât de departe, aceștia ar fi amenințați că li se cunosc toate datele personale, iar membrii familiei vor avea de suferit.

Numai o minte diabolică care dorește să manipuleze masele ar putea inventa un astfel de joc menit să genereze sinucideri la scară largă. Contrar așteptărilor, inventatorul jocului nu este un tânăr de numai 21 de ani, pe nume Filip Budeikin. Întrebat dacă el conștientizează ce a declanșat, „mintea criminală” a răspuns că știe și că sinucigașii ar fi murit fericiți pentru că în viața de zi cu zi nu aveau parte de înțelegere și afecțiune, iar el, prin acest joc, le-a oferit exact ceea ce-și doreau.

Cum se joacă

După ce s-a înscris, copilul va avea de îndeplinit numeroase sarcini care treptat, odată cu avansarea în joc, se vor transforma în acțiuni riscante, care le vor afecta sănătatea fizică și psihică.

Iată câteva dintre aceste „teme”: jucătorul ar trebui să vizioneze toată ziua, filme de groază ori să se trezească foarte devreme, la 4.20 dimineața. De asemenea, i se mai cere să își facă rău cu ajutorul unor arme albe, spre exemplu cu un cuțit sau cu o lamă de ras. Mai târziu, o altă sarcină poate consta pur și simplu în sculptarea unor simboluri pe suprafața corpului, spre exemplu celebra balenă albastră. Și, de abia după ce trece de toate etapele, i se va da mesaj cu ziua și modul în care trebuie să se sinucidă.

Jocul Fire Fairy

În traducere liberă „zâna focului” este un joc la care apelează copiii mai mici de vârstă. Pentru că sunt nesupravegheați, aceștia îl joacă online fără să se gândească și să conștientizele pericolele la care se expun.

Nu este un joc banal, lipsit de pericol, ci îți expune copilul asupra unui aspect, cel al umblării la aragaz. Jucătorului i se va cere să dea drumul la gaze atunci când nu e nimeni treaz, spre exemplu noaptea. După aceasta, el se va întoarce cumințel la culcare, lăsând gazele pornite. Înainte de asta i se promite că acel gaz îl va învălui în timpul somnului, și, inhalându-l, îl va transforma într-un personaj mitic, în cazul fetițelor, într-o zână a focului. Din nefericire, și acest joc a făcut cel puțin o victimă, o fetiță de doar cinci anișori.

Jocul cu roboți – Roblox

Se joacă în rețea atât de copiii mici, cât și de adolescenți și le permite utilizatorilor să comunice între ei prin intermediul chatului. Această opțiune le-a dat portiță liberă pedofililor să intre în legătură cu cei care știu să scrie și să le transmită mesaje cu caracter sexual explicit. De asemenea, copiii erau întrebați ce vârste au și dacă sunt fetițe sau băieței, urmând apoi o invitație în casa agresorului de minori.

Să spunem că sunteți la serviciu, iar cel mic este pentru o perioadă de timp în grija bunicilor sau a unei doamne angajată pentru asta. Cum îl oprești pe micuț dacă nici măcar nu ești lângă el și dacă are la dispoziție o tabletă pentru a se juca?

Așadar, mare atenție când vă lăsați copilul să intre pe diferite site-uri, chaturi și jocuri pe internet! Este necesar să supravegheați în permanență copilul când intră pe tabletă, pentru că nu e de glumit! De asemenea, este indicat, pentru siguranța odraslei, să-i limitați accesul la internet!

Află ce jucării sunt periculoase pentru copii AICI