Cele mai periculoase obiceiuri care te îmbătrânesc prematur

Frumusețea este trecătoare însă există și anumite obiceiuri pe care tu le faci aproape zilnic și care contribuie la accelerarea procesului de îmbătrânire prematură.

19 feb. 2018, 06:59
Cele mai periculoase obiceiuri care te îmbătrânesc prematur

Este foarte bine să ai propriul tău ritual atât la începutul zilei cât și pe parcursul ei. Însă tu știi cât de periculoase sunt unele dintre ele mai ales pentru pielea și sănătatea ta?

Primul aspect care trebuie menționat este Soarele. Timpul petrecut în tipul verii cât și faptul că nu folosești o cremă cu factor de protecție pe tot parcursul anului indiferent de vremea de afară.

Pielea ta poate avea destul de mult de suferit, astfel că riști să te arzi, să faci insolație sau să te expui radiațiilor ce pot fi destul de nocive pentru pielea ta și astfel să accelerezi procesul de îmbătrânire prematură.

Nu dormi suficient pentru a munci

Îți sună cunoscut statul peste program la birou sau luatul de lucru acasă și statul treaz până târziu în noapte pentru ca mai apoi la 5-6 să fii în picioare gata pentru o nouă zi de lucru?

Cu cât vei avea parte de mai puține ore de somn cu atât mai expus diverselor afecțiuni vei fi. Somnul este strâns legat de elasticitatea și luminozitatea tenului, cât și de capacitatea de regenerare a pielii.

Aștepți să îți fie sete pentru a bea apă?

Setea înseamnă că organismul tău este deshidratat și ideal ar fi să nu aștepți acest semnal pentru a te hidrata, mai ales dacă de obicei ai pielea cu tendință spre uscare.

Atât apa cât și cremele de hidratare sunt necesare pentru a-ți menție pielea frumoasă și organismul sănătos.

Iar dacă la asta mai adaugi și un săpun ieftin și plin de chimicale, atunci să nu te mire ridurile observate în oglindă.

Lipsa activității sportive

Mișcarea este vitală pentru o viață lungă, frumoasă și sănătoasă. Chiar dacă lucrezi într-un birou acordă-ți câteva minute să te destinzi măcar.

Sportul făcut constant se va reflecta și asupra calității tenului tău, te va ajuta să îți îmbunătățești circulața sangvină, să îți menții silueta și să eviți apariția surplusului de kilograme.

De asemenea va combate cu succes efectele stresului zilnic, ferindu-te astfel de bolile de oase și de inimă. Stresul îți poate afecta într-o oarecare măsură și pielea.

Lipsa unui regim alimetar corect, echilibrat va avea consecințe destul de neplăcute mai ales dacă te lipsești frecvent de legume, fructe și te hrănești cu alimente grase, de tip fast food sau chiar te înfometezi.

Și fumatul își pune amprenta atât asupra sănătății tale cât și asupra frumuseții.

Află ce exerciții poți să faci pentru musculatura gâtului pe clicksanatate.ro