Cele mai sănătoase alimente pentru bărbaţi

Pentru a fi sănătos ai nevoie de alimentație echilibrată, mișcare și odihnă. Bărbații nu acordă atenție acestora, însă metabolismul lor pare a fi mult mai rapid decât la femei.

18 dec. 2017, 06:37
Cele mai sănătoase alimente pentru bărbaţi

Pentru a-ți îmbunătăţi starea de sănătate, este indicat să îți găsești punctul de echilibru al celor 3 piloni. Cel mai greu pilon de atins pare a fi cel alimentar motiv pentru care am alcătuit o listă cualimentele benefice a fi consumate cît mai des decătre bărbați.

La fel ca și în cazul femeilor, fibrele sunt de nelipsit, acestea îți vor oferi aportul nutrițional necesar pentru a menține aparatul cardiovascular sănătos. Alege să îți începi ziua cu un mic dejun care să conțină iaurt și cereale. Eventual poți să adaugi și o linguriță de miere.

Este recomandat să alegi iaurtul în locul laptelui, deoarece acesta te va ajuta să menții echilibrul florei bacteriene, va contribui la un tranzit normal și îți va oferi doza de calciu necesară menținerii sănătății oaselor.

Iaurtul poate înlocui o masă

Dacă timpul nu îți permite să gătești ceva mai consistent, poți opta pentru un iaurt și astfel ai o masă sănătoasă, care va acționa asupra florei intestinale.

De asemenea, ouăle sunt  recomandate a fi consumate fie fierte, fie poșate. Albușul de la ou find cel mai indicat în cazul bărbaților deoarece acesta  rerezintă cea mai bună sursă de proteină ce poate influența fertilitatea într-un mod pozitiv.

Află mai multe despre aliméntele benefice pentru bărbați AICI