Cele mai sănătoase cinci diete

La tot pasul găsești diete care promit pierderea rapidă în greutate; instinctiv știi că ceva nu este în regulă dacă într-o săptămână slăbești 5 kilograme, și ai dreptate!

01 oct. 2018, 08:38
Cele mai sănătoase cinci diete

Totul pornește de la alimentația ta actuală, viziunea de ansamblu asupra hranei de zi cu zi și obiceiurile pe care le ai (somn, consumul de lichide, mișcare fizică). Îți recomand să nu alergi după senzațional, pentru că 10 kilograme date jos într-o lună se pun la loc la fel de repede; organismul știe că îl vei înfometa, și va depozita mult mai mult când are liber la alimente.

Iată care sunt, în viziunea specialiștilor în nutriție, cele mai sănătoase diete.

  1. 1.     Dieta lui Dumnezeu

Jordan Rubin este cel care a pus pe hârtie principiile acestei diete, inspirându-se din alimentele pe care Biblia le recomandă. El a scris o carte, Dieta Creatorului, care s-a născut din căutările lui pentru a găsi remediu la boala de care suferea: boala Chron.

Principiile pe care se bazează dieta sunt:

–        Sănătate fizică

–        Sănătate spirituală

–        Sănătate mentală

–        Sănătate psiho-emoțională

Alimentele care se folosesc sunt simple, din natură și aparent la îndemâna oricui este la țară sau are acces la alimente de la țară. Condiția însă este ca acestea să fie netratate, bio, fără chimicale.

Se poate consuma:

–        Carne roșie și albă – pește, oaie, vită

–        Cereale integrale

–        Lapte și brânză

–        Legume și fructe

–        Ulei extravirgin

–        Miere

–        Lapte sau apă pentru băut.    

Fiecare masă este binecuvântată și însoțită de rugăciune. Nu se fac excese alimentre. Se fac exerciții fizice, nu menajăm trupul de la muncă.

  1. 2.     Dieta mediteraneană

Este un stil de viață sănătos care ajută și la pierderea  multor kilograme. Se bazează pe consumul de fructe și legume crude, ulei de măsline, ouă și produse lactate.

Alimentele pe care trebuie să le consumi zilnic trebuie să fie bogate în fibre, nutrienți și vitamine: salate de legume proaspete, cartofi, orez sălbatic, cereale integrale, paste, ulei de măsline, pâine și legume crude, fructe de sezon, cafea, miere, brânză dulce.

Este bine să consumi des: lactate, fasole boabe, pește, fructe de mare, carne de pui, nuci, migdale, alune, caju.

           

  1. 3.     Dieta de slăbire raw-vegană

Este bine să o încerci pe o perioadă de o săptămână inițial; te ajută la detoxifierea organismului și curăță sângele. Ai grijă ca după această dietă să nu te întorci la un stil alimentar defectuos, ci să cauți să mănânci sănătos.

Dieta raw-vegană presupune consumul exclusiv de alimente crude: fructe, legume, semințe, sâmburi, ulei presat la rece.

  1. 4.     Dieta alcalină

Așa cum îi spune și numele, se bazează pe consumul de alimente alcaline. Nu doar că te ajută să slăbești, dar tratezi și multe afecțiuni. Fă-ți o listă cu alimentele alcaline (sunt destul de multe) și încearcă să diversifici în ficare zi. Nu face exces, încearcă să mănânci echilibrat și rațional.

  1. 5.     Dieta cu sucuri naturale

Dieta aceasta îți asigură toți nutrienții necesari pentru a slăbi, stimulează funcțiile digestive și hepatice și ajută la pierderea în greutate. Beneficiile acestei diete nu se opresc la eliminarea kilogramelor în plus:

–        Părul și unghiile vor fi mai sănătoase

–        Celulita și balonarea vor dispărea

–        Digestia va fi mai bună

–        Vei avea un plus de energie și vitalitate

–        Vei suferi de mai puține infecții cum ar fi gripa

Prepară în casă sucuri din fructe și legume după preferințe. Te poți inspira din diferite cărți pentru a-ți face o idee despre cum să combini fructele și legumele ca să pui accent pe o anumită afecțiune. Este necesar să înlocuiești una sau două mese pe zi cu mese din sucuri de legume și fructe pentru a avea rezultate optime.