Cele mai SPECTACULOASE EVADĂRI ale tuturor timpurilor GALERIE FOTO (II)

Supranumit şi "Texas 7", grupul de 7 prizonieri evada în ziua de 13 decembrie 2000 de la o închisoare de maximă securitate din Texas, John B.Connally Unit. Evadarea deţinuţilor a fost una dintre cele mai spectaculoase din istorie.

12 oct. 2014, 10:15

Cei şapte evadaţi puseseră la cale un plan foarte sofisticat de evadare din închisoarea de maximă seciritate situată în apropiere de oraşul Kennedy, mizând, nu în ultimul rând, pe un grad scăzut de vigilenţă al gardienilor închisorii, în anumite momente ale zilei.

Punându-şi planul în aplicare, bandiţii au reuşit să ia ostatici nouă paznici civili, patru ofiţeri ai închisorii, precum şi trei deţinuţi care nu aveau nimic în comun cu planul criminal al celor şapte puşcăriaşi.

Era ora 11:20 dimineaţa, în ziua de 13 decembrie. Criminalii au aşteptat perioada cea mai propice pentru evadare, când activităţile din penitenciar îşi încetineau ritmul, iar paza închisorii era mai puţin vigilentă în unele secţiuni ale penitenciarului de maximă securitate.

Se apropia ora prânzului, iar deţinuţii se pregăteau să meargă la masă. Mai puţin cei şapte, care plănuiseră ca, în aceste momente, să cheme o persoană din rândul gardienilor închisorii, în timp ce alt membru al bandei ar fi lovit acea persoană, pe neaşteptate. Îndată ce aceasta avea să cadă fără cunoştinţă avea să cadă fără cunoştinţă din cauza loviturii puternice, fugarii i-ar fi luat o parte dintre hainele pe care le purta, ar fi legat-o şi ar fi ascuns-o într-o cameră electrică, în spatele unei uşi închise.

Planul le-a reuşit întocmai, iar prin această operaţiune criminală, cei şapte captivi au reuşit să ia prizonieri 11 angajaţi ai penitenciarului şi trei deţinuţi care nu aveau niciun amestec în planul de evadare al celor şapte.

Fuga din închisoare

Agresorii le-au furat „prizonierilor” lor hainele şi cărţile de credit, precum şi numerele de identificare. Bandiţii au vorbit apoi de la telefoanele gardienilor, s-au dat drept ofiţeri de pază şi le-au dat ordine „subalternilor”, fabricând o poveste credibilă pentru a-şi pregăti, fără nicio bănuială, ieşirea din închisoare. Astfel şi-au croit drum către camionul de transport al penitenciarului, pe care l-au folosit apoi pentru evadare.

Citeşte şi Cele mai SPECTACULOASE EVADĂRI ale tuturor timpurilor GALERIE FOTO (I)

În prima fază, trei dintre membrii grupului ajunseseră la poarta din spatele închisorii, unii dintre  ei fiind îmbrăcaţi în haine civile. Le-au spus gardienilor că fuseseră acolo pentru a instala camere video de supraveghere. Reuşiseră să îl păcălească pe unul dintre paznicii turnului închisorii şi furaseră arme.

Ceilalţi patru membri ai bandei făceau gălăgie în celulele lor, strigând după paznici astfel încât să le distragă atenţia chemându-i la ei sub pretextul că ar avea nevoie să le spună ceva. Au reuşit să îi păcălească şi să fure camionul închisorii cu care au ieşit pe poarta din spate a penitenciarului.

Prinşi datorită unui spectacol de televiziune

Bandiţii au fost prinşi în data de 23 ianuarie 2001, datorită spectacolului de televiziune „America’s Most Wanted”, difuzat cu trei zile înainte şi în care apăruseră fotografiilor lor. Fugarii fuseseră recunoscuţi de ci care urmăriseră spectacolul de televiziune, iar telefoanele au început să sune tot mai des la autorităţi.

Ofiţerii FBI, din echipele SWAT i-au găsit pe primii trei evadaţi, Garcia, Rodriguez şi Rivas într-un Jeep Cherokee în RV Park. I-au urmărit pînă la o staţie de benzină şi i-au arestat. Apoi i-au găsit pe Halprin şi Harper. Halprin s-a predat fără să opună rezistenţă, în timp ce Harper a fost găsit mort, după ce se împuşcase în piept cu un pistol.

În final, toţi deţinuţii supravieţuitori au fos tluaţi în custodia autorităţilor federale. Membrii ai grupuluiau fost condamnaţi şi aşteaptă execuţia prin injecţie letală. Un alt membru al bandei a fost executat deja.

Reţeaua evadaţilor era condusă de George Rivas, în vârstă de 30 de ani, care executa o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă pentru 18 condamnări consecutive şi 15 condamnări pe viaţă. Un alt membru al reţelei, Michael Anthony Rodriguez, de 38 de ani, fusese condamnat cu închisoarea pe o perioadă de 99 de ani, în timp ce Larry James Harper, de 37 de ani şi Joseph Garcia şi Patrick Henry Murphy, Jr., de 39 de ani, pedepse cu închisoarea de 50 de ani.

La rândul său, Donald Keith Newbury, veteranul reţelei, fusese condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 99 de ani, iar cel mai tânăr membru al bandei, Randy Halprin, de 23 de ani, executa o pedeapsă de 30 de ani, pentru că atacase şi rănise un copil.