Cele mai temute superstiţii legate de bani. De ce trebuie să te fereşti

Banii erau pe vremuri ”ochiul dracului”! Toată lumea îi vroia, dar toți se temeau de ei că trebuie să-i plătească scump! Iată câteva dintre cele mai temute superstiții despre bani, de care mulți se feresc și azi.

26 sept. 2018, 14:34
Cele mai temute superstiţii legate de bani. De ce trebuie să te fereşti

Dacă ai norocul să câștigi bani la lotto, la vreun joc de noroc sau dintr-o afacere rapidă, dăruiește o parte din ei unei persoane aflate în mare nevoie. Altfel, se spune că vei plăti scump câștigul care ți-a căzut din senin, pentru că zeii se răzbună pe muritorii prea norocoși.

Dacă găsești bani pe stradă, aceasta face parte dintre cele mai temute superstiții. Se crede că banii pierduți de altcineva sunt blestemați și îți vor aduce numai ghinioane. Nu e bine să îi atingi! Dacă e o sumă mare, mergi la poliție. Dacă e o sumă mică și nu găsești proprietarul, ajută cu acești bani un copil sărac.

Nu ridica banii pe care îi găsești la răscruce de drumuri. Se crede că sunt cei mai temuți, pentru că nu atrag doar pierderile, ci și grave probleme de sănătate.

Nu da niciodată banii cu mâna stângă, pentru că vei ajunge să îi risipești fără să îți dai seama. Banii se dau numai cu mâna dreaptă, ca să se întoarcă la tine.

Nu ține niciodată portofelul pe masa pe care mănânci sau pe patul pe care dormi. Se crede că banii au influențe negative și nu trebuie să stea prea aproape de tine.

Ai grijă să nu ții monede împrăștiate prin mai multe locuri prin casă, că vei rămâne toată viața cu mărunțiș. Adună bănuții la pușculiță și se va rotunji și bugetul tău!
Cele mai temute superstiții despre bani!

Nu fluiera în casă, că fluieri a pagubă și pierzi bani când te aștepți mai puțin.

Nu da pâinea cu împrumut, că se duce și agoniseala din casa ta.

Nu lăsa banii pe masă peste noapte, indiferent de motiv. Se crede că vor aduce risipa și nu îți vei mai câșiga ușor pâinea de zi cu zi.

Nu arunca niciodată pâinea de la masă, pentru că îți arunci norocul și bunăstarea din casă și începi să pierzi bani.

Dacă vrei să numeri banii, ai grijă să o faci doar dimineața. Dacă-i numeri seara, tragi a sărăcie!

În ziua de salariu, nu cheltui niciun ban. Așa vei reuși să fii mai cumpătată și să aduni mai mulți.

Nu păstra bancnotele rupte. Încearcă să le schimbi la bancă, pentru că aduc ghinion.

Dacă găsești sau primești o monedă găurită, nu o da niciodată mai departe altcuiva decât copilului tău. Monedele găurite aduc mare noroc și trebuie păstrate în familie, altfel îți vor purta ghinion toată viața.