Cele trei victime ale atacului cu arbaletă de la Toronto erau chiar mama şi fraţii agresorului

Cele trei persoane ucise într-un atac cu arbaletă joia trecută în estul orașului canadian Toronto erau mama și cei doi frați ai prezumtivului asasin, a anunțat marți seară poliția locală, după ce justiția a autorizat publicarea numelor lor, transmit miercuri Reuters și EFE.

31 aug. 2016, 07:35
Cele trei victime ale atacului cu arbaletă de la Toronto erau chiar mama şi fraţii agresorului

Poliția a precizat că mama atacatorului, Susan Ryan, în vârstă de 66 de ani, a murit de fapt strangulată. Celelalte două victime, Chris Ryan, de 42 de ani, și Alexander Ryan, de 29 de ani, au decedat în urma rănilor suferite.

Presupusul autor al crimelor, Brett Anthony Ryan, în vârstă de 35 de ani, a fost reținut în aceeași zi, 25 august, în locuința din Toronto unde au fost găsite și cele trei victime. Locuința aparținea mamei sale, dar Brett Ryan locuise anterior la aceeași adresă.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Toronto, Mark Pugash, a confirmat legăturile de rudenie dintre victime și suspect, dar a refuzat să ofere alte detalii.

Săptămâna trecută, poliția canadiană a dezvăluit că Brett Ryan a fost, în 2008, autorul unei serii de jafuri la mai multe sedii de bănci. El a comis jafurile deghizat, motiv pentru care i s-a spus ‘banditul cu barbă falsă’.

În 2009, Ryan a fost arestat și condamnat la 4 ani de închisoare pentru comiterea a 16 jafuri.