Celebrităţi care au supravieţuit comei. De la Sharon Stone la Ozzy Osbourne

Au trecut pe lângă moarte, în unele cazuri presa s-a şi grăbit să anunţe decesul lor, însă şi-au revenit în mod miraculos şi chiar şi-au reluat cu succes activitatea artistică.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 15:34

Revenirea rapidă la viaţă a lui Fabrice Muamba, fotbalistul lui Bolton prăbuşit pe gazon în timpul unui meci din Premier League, din cauza unui infarct, este privită ca o minune de întreaga planetă, mai ales că medicul echipei spune că acest a fost mort timp de 78 de minute. La două săptămâni de la teribila dramă, Muamba a postat pe contul de Twitter o fotografie în care râde de pe patul de spital. Practic, fotbalistul şi-a revenit după şase zile de comă. Deşi situaţiile de acest gen sunt foarte rare, de-a lungul vremii  s-au consemnat o serie de reveniri spectaculoase chiar în rândul celebrităţilor.

Burt Reynolds – a stat în comă 8 ore.

S-a născut în 1936, dar în 1983, în timpul filmărilor la City Heat, cu Clint Eastwood, a fost lovit în cap cu un scaun şi i-a fost rupt maxilarul. Ca răspuns la durere, Burt Reynolds a început să ia foarte multe medicamente şi a devenit dependent de un somnifer, Halcion. În 1992, într-un interviu, el a declarat că era gata să moară din cauza Halcionului. În momentul în care a încercat să înterupă consumul acestui medicament, corupl său a avut o reacţie violentă şi Reynolds a intrat în comă, timp de opt ore, medicii pierzându-şi la un moment dat speranţele că l-ar mai putea recupera.

Stevie Wonder – a stat în comă 4 zile.

Pe 6 august 1973, la vârsta de 23 de ani, el a suferit un accident de circulaţie grav, în timpul unui turneu în Carolina de Nord. Maşina condusă de vărul său s-a ciocnit cu un camion, iar cântăreţul a stat în comă patru zile. După ce s-a trezit, el a suferit o pierdere parrţială a mirosului.

Ozzy Osbourne – a stat în comă 8 zile.

Pe 8 decembrie 2004, el a fost implicat într-un accident cu motocicleta, în urma căruia a stat în comă timp de 8 zile., în tot acest timp anunţându-se de două ori că a murit. „A fost groaznic. Mergeam pe un drum noroios şi m-am lovit cu motocicleta de un bolovan. Motocicleta a zburat de sub mine iar eu am fost proiectat prin geam. Pentru o secundă m-am gandit: Eh, nu a fost chiar aşa de rău. Apoi motocicleta a căzut pe mine. Ce ghinion!”

Sharon Stone – a stat în comă 9 zile

Pe 29 septembrie 2001 ea a suferit un atac cerebral şi a stat timp de 9 zile în comă. Medicii au operat-o de urgenţă, salvându-i viaţa, în mod miraculos, dar a rămas paralizată la pat, timp de 8 luni. „Când am ieşit din spital, am crezut că nu voi mai fi frumoasă niciodată. Mi-am pierdut o parte din memorie pe termen scurt şi lung. Piciorul stâng îmi era înţepenit în partea inferioară. Nu mai auzeam cu urechea dreaptă şi o parte a feţei mi se prăbuşise”, avea să mărturisească ea.

Gary Busey – a stat în comă 33 de zile

Nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor pentru rolul din The Buddy Holly Story (1978), a suferit un grav accident de motocicletă, pe 4 decembrie 1988. Nu porta cască şi a suferit fracturi severe ale craniului, medicii temându-se că el ar suferi leziuni permanente ale craniului. Şi-a revenit miraculos după 33 de zile.