Celula de criză a MAE român continuă să ofere asistenţă consulară a românilor afectaţi de uraganul Irma

Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe, activată din dispoziția ministrului afacerilor externe pentru coordonarea intervențiilor misiunilor diplomatice din zona afectată de uraganul Irma, prin Ambasadele României la Ciudad de Mexico, Paris, Haga și Washington, continuă demersurile de asistență consulară a cetățenilor români aflați în zona respectivă, inclusiv prin identificarea unor modalități de evacuare a celor care au solicitat sprijin în vederea părăsirii zonei, precizează un comunicat de presă remis sâmbătă AGERPRES.

10 sept. 2017, 05:24

Totodată, misiunile diplomatice continuă demersurile de identificare a tuturor cetățenilor români aflați în zona afectată, iar prin intermediul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate se menține permanent legătura cu membrii de familie ai acestora, menționează sursa citată.

„Având în vedere faptul că și alte state se confruntă cu situații similare în zonă, Celula de Criză a MAE, direct, precum și prin intermediul misiunilor diplomatice implicate, se coordonează cu misiunile diplomatice ale statelor care gestionează cazurile propriilor cetățeni aflați în zona afectată, în vederea identificării unor posibilități de evacuare. În acest sens, misiunile diplomatice ale României la Paris, Haga, Washington, Ciudad de Mexico, Ankara și Varșovia întreprind demersuri pe lângă Celulele de Criză instituite la nivelul național pentru gestionarea situației și identificarea unor posibile rute de evacuare, de îndată ce condițiile meteorologice vor permite organizarea unor astfel de acțiuni”, precizează comunicatul citat, potrivit Agerpres.

MAE reamintește, de asemenea, că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la ambasadele României din Washington, Bogota, Ciudad de Mexico, Londra, Paris și Haga.

Totodată, precizează că autoritățile au emis o nouă atenționare meteorologică ca urmare a uraganului Jose, care urmează să afecteze, în perioada următoare, insulele din zona Caraibelor. În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români din zonă să respecte recomandările și instrucțiunile emise de autoritățile locale.