BUCUREŞTI-CENTENAR: Biserica Sfântul Anton: Locul în care domnitorii Ţării Româneşti erau încoronaţi VIDEO

Era 23 martie 1847, în noaptea de Înviere. Atunci, copilul Zincăi Drăgănescu din Mahalaua Târgului din Năuntrul oraşului se juca cu focul. Aşa a început unul dintre marile incendii care au mistuit Bucureştii de-a lungul vremii, dar şi legenda conform căreia biserica Sfântul Anton este protejată divin, biserica scăpând miraculos.

RomaniaTV.net
31 mart. 2018, 13:16
BUCUREŞTI-CENTENAR: Biserica Sfântul Anton: Locul în care domnitorii Ţării Româneşti erau încoronaţi VIDEO

MATERIAL REALIZAT ÎN CADRUL „BUCUREȘTI – CENTENAR” – PROGRAM CULTURAL DERULAT DE PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI PRIN ADMINISTRAȚIA MONUMENTELOR ȘI PATRIMONIULUI TURISTIC.

Acum 450 de ani, în Bucureşti se punea cărămidă peste cărămidă pentru ridicarea lăcaşului de cult ce avea să se transforme în cea mai veche biserică care a rămas în picioare de-a lungul vremii în oraş. Se numea Biserica Domnească, fiind locul în care domnitorii Ţării Româneşti erau încoronaţi.

E construită de Mircea Ciobanul, seamănând cu cea de la Curtea de Argeş. E singura biserică din Bucureşti care şi-a păstrat aspectul iniţial, deşi a pătimit multe. Nu se ştie cum a apărut obiceiul pelerinajului de la Biserica Sfântul Anton, dar, în fiecare marţi, aici, e sărbătoare.

Credincioşii spun că participanţii la slujba de marţi, nouă săptămâni la rând, sunt ajutaţi de icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare.