Centrele after-school, soluţia salvatoare pentru şcolile şi grădiniţele închise

Şcolile şi grădiniţele sunt închise de patru zile din cauza vremii, iar părinţii sunt în dificultate, pentru că nu au cu cine lăsa micuţii. Centrele after school sunt o soluţie salvatoare pentru părinţii care se află în această situaţie.

30 ian. 2014, 09:00
Centrele after-school, soluţia salvatoare pentru şcolile şi grădiniţele închise

Centrele after school au fost nevoite să-şi schimbe programul din cauza vremii severe. Ele funcţionează de la primele ore ale zilei, pentru că şcolile şi grădiniţele sunt închise.

„Am venit mai devreme pentru că nu avem cu cine să lăsăm copiii şi am apelat la soluţia after school. Una trebuie să meargă la şcoală, una la grădiniţă”, a declarat un părinte.

Pentru că au primit nenumărate solicitări, centrele au fost nevoite să funcţioneze dis-de-dimineaţă.

„Săptămâna aceasta a fost total atipică, părinţii s-au trezit cu câteva ore înainte de luni dimineaţă că nu au ce face cu copiii şi atunci am primit foarte multe telefoane de la părinţi disperaţi că în câteva ore trebuia să găsească o soluţie”, a declarat Claudia Balint, administratorul unei unităţi de tip after-school.

Reprezentanţii unităţilor after school spun că vor veni în sprijinul părinţilor şi în perioada următoare, dacă va fi nevoie.

VEZI ŞI Bilanţ CUTREMURĂTOAR după ce România a fost îngropată în zăpadă. Arafat: Opt oameni au murit de frig