Centrul de Transfuzie Sanguină, amenajat în Spitalul Filantropia

Două părți din Spitalul Filantropia vor trece în administrarea Ministerului Sănătății în vederea amenajării Centrului de Transfuzie Sanguină București și a Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, conform unui proiect adoptat, miercuri, în unanimitate, de consilierii generali ai Capitalei.

30 aug. 2017, 11:23
Centrul de Transfuzie Sanguină, amenajat în Spitalul Filantropia

Părțile respective din imobil vor trece din domeniul public al Municipiului București și administrarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Sănătății.

De asemenea, acestea vor fi declarate bunuri de interes public național.

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că solicitarea a venit din partea Ministerului Sănătății. Potrivit raportului de specialitate, cererea ministerului se bazează pe importanța strategică a acestor entități pentru starea de sănătate a bucureștenilor.

Proiectului de hotărâre îi este atașată și o solicitare semnată de ministrul Sănătății, Florian Bodog, care atrage atenția asupra situației critice în care se află infrastructura Centrului de Transfuzie Sanguină.