Cercetătorii au aflat originea meteoritului din Rusia: De unde a venit obiectul spaţial VIDEO

Publicat: Marţi, 26 Februarie 2013 23:01 // Actualizat: Miercuri, 27 Februarie 2013 10:22 // Sursa: RTV.net

Meteoritul care a căzut în Rusia ne-a luat prin surprindere, dar astronomii din Columbia au fost suficient de rapizi în analizarea lui. Ei au aflat de unde provine obiectul spaţial.

După analizarea fragmentelor descoperite în regiunea Chelyabinsk şi a filmuleţelor postate pe internet, experţii Jorge Zuluaga şi Ignacio Ferrin de la Universitatea Antioquia din Medellin au aflat că meteoritul face parte din clasa asteroizilor Apollo - un indiciu că ar putea proveni din centura de asteroizi a sistemului nostru.

Asteroizii Apollo sunt un grup de obiecte apropiate de Terra care se intersectează cu orbita Pământului în mod regulat. Ei fac parte dintr-o categorie mai largă, ce include şi grupurile Atira, Aten şi Amor. Circa 54% din asteroizii din apropierea planetei noastre fac parte din grupul Apollo.

Astronomii au ajuns la această concluzie după ce au calculat traiectoria meteorului de la Chelybinsk, care a arătat o orbită eliptică, cu înclinaţie joasă. Acest lucru sugerează că a venit din sistemul nostru solar, cel mai probabil din centura de asteroizi dintre Marte şi Jupiter.

Experţii recunosc că sunt rezultate preliminare, însă analiza lor va continua pe măsură ce primesc noi informaţii.1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 feb 23:59
.../> … Follow this link:  Cercetătorii au aflat originea meteoritului din Rusia: De unde a venit obiectul spaţial VIDEO Tags: ...
1
EUR
4.6524
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H