Cercetătorii români vor să producă roşia perfectă VIDEO

Roşia perfectă, pe cale de a fi descoperită de cercetătorii din Timişoara. Timp de 4 ani au strâns sute de soiuri de tomate de la ţărani şi le-au încrucişat, informează România TV. Astfel vor să creeze o roşie la fel de rezistentă ca cea de import, dar care să aibă şi gust. Clienţii din pieţe abia aşteaptă să apară şi prima recoltă.

16 mai 2017, 18:23
Cercetătorii români vor să producă roşia perfectă VIDEO

Cercetătorii de la Facultatea de Ştiinţe Agricole din Timişoara sunt pe cale să obţină roşia perfectă. Au analizat sute de tipuri şi astfel s-au născut patru soiuri noi.

Va mai dura însă până când vor putea fi cumpărate tomatele perfecte. Până atunci clienţii din pieţe se chinuie să aleagă roşii româneşti care să aibă şi gust.

Pe vremuri, roşiile româneşti erau considerate a fi cele mai gustoase din întreaga Europă. Încet-încet, locul lor a fost luat pe tarabe de roşiile de import mult mai arătoase, dar mult mai puţin gustoase.

Omologarea soiurilor de roşii create la Facultatea de Ştiinte Agricole din Timişoara va dura doi ani. Biologii speră ca munca lor să fie apreciată de legumicultori, care au renunţat la roşiile autohtone.

Citeşte şi Cum arată roşiile româneşti din soiul creat în anii 80. De când se vor găsi pe piaţă