IULIAN MATACHE a depus jurământul la Cotroceni în lipsa lui Ponta. Iohannis nu a făcut declaraţii

Noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, a depus, vineri, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis. Premierul Victor Ponta şi şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au lipsit de la ceremonie, iar şeful statului nu a făcut niciun fel de declaraţii.

17 iul. 2015, 05:12

Noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, a depus, vineri, jurământul la Cotroceni, într-o ceremonie scurtă, la finalul căreia preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut nicio declaraţie, un lucru neobişnuit pentru astfel de evenimente.

De obicei, la astfel de evenimente, preşedintele ţinea un discurs după depunerea jurământului.

Premierul Victor Ponta a lipsit de la ceremonie, acesta fiind reprezentat de vicepremierul Gabriel Oprea.

De asemenea, ministrul Muncii şi liderul interimar al PSD, Rovana Plumb, precum şi şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au absentat de la depunerea jurământului.

În schimb la eveniment a fost prezent preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, dar şi câţiva miniştri ai cabinetului Ponta.

După depunerea jurământului, Klaus Iohannis i-a salutat pe cei prezenţi la ceremonie, după care a părăsit sala. 

CITEŞTE ŞI Ponta, după numirea lui Iulian Matache la Transporturi: Mă bucur foarte tare. Ne apucăm de treabă

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de numire a lui Iulian Matache în funcţia de ministru al Transporturilor. 

Fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Iulian Matache a fost a doua propunere a premierului Victor Ponta pentru acest portofoliu, după ce președintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Mihai-Viorel Fifor în această funcție, pe motiv că nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor.

CITEŞTE ŞI Surse: Victor Ponta nu merge vineri la ceremonia de la Cotroceni

Iulian Matache îl înlocuieşte pe Ioan Rus care a demisionat din funcție după o serie de declarații referitoare la românii din străinătate. ”România are 3 milioane de oameni să zicem, din forța activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betoniști, fierari și așa mai departe. Lucrează în construcții, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăștia, copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”, declara Ioan Rus.

Citeşte şi: Ponta face o nouă propunere pentru Ministerul Transporturilor. Cine este Iulian Matache

Ulterior, ministrul Rus a transmis un comunicat de presă în care și-a cerut scuze și a susținut că formularea folosită era o ”generalizare artistică, o licență”.

Premierul Victor Ponta i-a acceptat demisia lui Ioan Rus pe 11 iunie.