Ceremonii comemorative şi slujbe de pomenire în memoria eroilor căzuţi pentru victoria Revoluţiei din 1989

Ceremonii comemorative şi slujbe de pomenire în memoria eroilor căzuţi pentru victoria Revoluţiei din 1989 vor avea loc, sâmbătă, în Bucureşti. 

RomaniaTV.net
22 dec. 2018, 07:22
Ceremonii comemorative şi slujbe de pomenire în memoria eroilor căzuţi pentru victoria Revoluţiei din 1989

Reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale vor participa la activităţile comemorative care vor fi organizate sâmbătă, la monumentele închinate Eroilor Martiri căzuţi pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989.

În Bucureşti, ceremoniile se vor desfăşura după următorul program: ora 9,00 – Monumentul pentru cinstirea Eroilor Revoluţiei din Piaţa Revoluţiei; ora 10,00 – Radiodifuziunea Română; ora 11,00 – „Troiţa” de la Televiziunea Română; ora 11,30 – „Troiţa Paraşutiştilor” de la Televiziunea Română; ora 12.00 – Palatul Telefoanelor.

Alături de alte instituţii ale statului, şi Armata a plătit tributul său de sânge, 221 militari şi civili dându-şi viaţa şi 633 fiind răniţi pentru victoria Revoluţiei Române, mai precizează MApN.

Potrivit Biroului de presă al Patriarhiei Române, în toate bisericile şi mănăstirile ortodoxe din ţară şi străinătate ale Patriarhiei Române va fi oficiată sâmbătă, 22 decembrie 2018, după Sfânta Liturghie, o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român. Slujba de pomenire a eroilor din decembrie 1989 de la Catedrala patriarhală va fi oficiată de la ora 12,00, după Sfânta Liturghie.

Totodată, sâmbătă, la cimitirele, monumentele şi troiţele închinate eroilor din decembrie 1989, din întreaga ţară, ierarhi, preoţi şi diaconi vor oficia slujbe de pomenire a celor care şi-au jertfit viaţa în urmă cu 29 de ani, pentru libertatea poporului român.

În Bucureşti, vor fi oficiate sâmbătă slujbe de pomenire ale eroilor din decembrie 1989 la: Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluţiei (Piaţa Revoluţiei), ora 9,00; Troiţa de la Radio, ora 10,00; Troiţa de la Televiziune, ora 11,00; Troiţa Paraşutiştilor din curtea Televiziunii, ora 11,30.

Slujbe de pomenire ale eroilor din decembrie 1989 vor mai fi oficiate, de asemenea, la Monumentul Eroilor căzuţi la Revoluţie (bulevardul Timişoarei, sector 6 Bucureşti) şi la Monumentul Eroilor Jandarmi (Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Otopeni).

De asemenea, un eveniment de comemorare a morţilor de la Revoluţia din 1989 este organizat sâmbătă începând cu ora 16:00 în Piața Victoriei, urmând ca la ora 17:00-17:15 oamenii să plece într-un Marș al Tăcerii către Universitate, pe traseul Lascăr Catargiu – Magheru – Universitate. Potrivit anunţului postat pe pagina de Facebook a evenimentului, vor fi ţinute momente de reculegere la Universitate, apoi în fața Palatului Regal vor fi aprinse candele pentru Eroii Revoluției, vor fi  depuse flori şi va fi recitită lista tuturor celor 1200 de eroi pentru libertate.