Cererea de emitere a unui nou mandat de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, amânată de instanţă pe 15 iunie

Tribunalul Prahova a amânat, joi, pronunţarea în cazul cererii de arestare preventivă făcută de procurorii DNA Ploieşti pe numele lui Sebastian Ghiţă, în dosarul cumnatului fostului premier Victor Ponta, în care fostul deputat este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat.

RomaniaTV.net
08 iun. 2017, 09:19
Cererea de emitere a unui nou mandat de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, amânată de instanţă pe 15 iunie

Noul termen a fost stabilit pe data de 15 iunie.

Cererea de arestare preventivă a fost făcută în dosarul denumit “Hidro”, în care este cercetat Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta. Sebastian Ghiţă este acuzat, în acest dosar, de sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Ghiţă a fost audiat prin videoconferinţă, marţi, în dosarul privind vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair şi în cel în care este acuzat că i-a dat o casă fostului primar din Ploieşti Iulian Bădescu în schimbul finanţării echipei de baschet Asesoft Ploieşti.

Procurorii DNA Ploieşti au început, în februarie 2015, urmărirea penală într-un dosar privind fraude cu fonduri europene în cadrul unui proiect derulat prin SC Hidro Prahova, firmă deţinută de Consiliul Judeţean Prahova.

În acest dosar, anchetatorii îl acuză pe cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Cristian Herţanu, a cărui firmă a câştigat un contract pentru extinderea reţelei de canalizare a oraşului Comarnic, din judeţul Prahova, de fraudarea de fonduri europene, în timp ce fostul deputat Sebastian Ghiţă, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi fiul acestiia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma, sunt acuzaţi de infracţiunea de sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Până acum, pe numele lui Ghiţă au fost emise trei mandate de arestare în lipsă – unul în dosarul privind vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair, în care este urmărit penal şi fostul prim-ministru Victor Ponta, altul în dosarul de corupţie în care fostul deputat este urmărit penal pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, iar cel de-al treilea în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova. O a cincea solicitare de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă va fi luată în discuţie în 12 iunie de instanţa supremă, de data aceasta în procesul în care este acuzat că i-a dat o casă fostului primar din Ploieşti Iulian Bădescu, în schimbul finanţării de la bugetul local a echipei de baschet Asesoft Ploieşti.