Cererea de recuzare, în dosarul în care Codruţa Kovesi cere daune Antenei 3, a fost respinsă

Cererea de recuzare a completului de judecată, făcută de unul dintre jurnaliştii cărora Codruţa Kovesi le-a cerut daune morale, alături de Antena 3, pentru prejudiciul de imagine pe care i l-ar fi adus postul de televiziune, a fost respinsă de Curtea de Apel Bucureşti.

15 apr. 2016, 08:44
Cererea de recuzare, în dosarul în care Codruţa Kovesi cere daune Antenei 3, a fost respinsă

„Respinge cererea de recuzare formulată împotriva doamnelor judecător Tomescu Andreea şi Rădulescu Mădălina”, a decis Curtea de Apel Bucureşti, hotărârea nefiind una definitivă. Recuzarea completului de judecată a fost cerută de unul dintre jurnaliştii cărora Codruţa Kovesi le-a cerut daune în dosarul în care acuză că postul de televiziune Antena 3 i-ar fi prejudiciat imaginea.

În legătură cu aceeaşi cauză, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbate vineri o cerere de strămutare a dosarului.

Laura Codruţa Kovesi a cerut daune morale de un milion de lei postului Antena 3, pentru acuzaţiile de muşamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu, care i-au fost aduse pe post.

Prima instanţă, Tribunalul Bucureşti, a decis ca Laura Codruţa Kovesi să primească 250.000 de lei daune morale, instanţa obligând în solidar Antena 3 şi pe Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc să-i plătească procurorului-şef al DNA 250.000 de lei.