Cererea de revizuire a dosarului lui Nicuşor Constantinescu se întoarce la Tribunalul Constanţa

Cererea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de revizuire a dosarului Centrului Militar Zonal, în care este condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, se întoarce la Tribunalul Constanţa, după ce magistraţii Curţii de Apel au admis, marţi, apelul.

RomaniaTV.net
26 sept. 2017, 12:49
Cererea de revizuire a dosarului lui Nicuşor Constantinescu se întoarce la Tribunalul Constanţa

Curtea de Apel Constanţa a admis, marţi, apelul formulat de Nicuşor Constantinescu împotriva unei sentinţe a Tribunalului Constanţa, care în luna martie a acestui an, respinsese, ca inadmisibilă, cererea de revizuire a sentinţei penale pronunţată în dosarul Centrului Militar Zonal, în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.

Astfel, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au desfiinţat hotărârea atacată şi au dispus rejudecarea cererii de revizuire de către prima instanţă.

Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv în acest dosar pe 29 iunie 2016, prin decizia Curţii de Apel Constanţa. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată, la sfârşitul lunii aprilie 2014, de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 – noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.