Cererea lui Dan Diaconescu pentru un regim mai uşor de detenţie, RESPINSĂ de instanţă

Dan Diaconescu rămâne cu regim închis de detenţie în penitenciarul Rahova. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au respins cererea lui DD de înlocuire a regimului de executare a pedepsei din regim închis în regim deschis sau semideschis.

03 iun. 2015, 08:53
Cererea lui Dan Diaconescu pentru un regim mai uşor de detenţie, RESPINSĂ de instanţă

Instanţa a respins plângerea depusă de Dan Diaconescu prin care acesta solicita să beneficieze de un regim de detenție mai ușor la Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de 5 ani și 6 luni închisoare pentru șantaj.

După ce a fost condamnat definitiv în luna martie, Dan Diaconescu a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde o comisie a decis ca el să execute pedeapsa în regim închis.

El a depus la Judecătoria Sectorului 5 o plângere conform art. 39 din Legea 254/2013, articol care stabilește regimul de executare al pedepselor privative de libertate, solicitând ca regimul de detenție să fie unul mai ușor, respectiv deschis sau semideschis.

CITEŞTE ŞI Dan Diaconescu, în conflict cu conducerea Administraţiei Penitenciarelor

Contestația sa a fost însă respinsă ca neîntemeiată de Judecătoria Sectorului 5, astfel încât el va executa în continuare pedeapsa în regim închis de detenție.

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, pe 4 martie, de judecătorii de la Curtea de Apel București, la 5 ani și 6 luni închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

De asemenea, acestuia i-a fost interzisă desfășurarea oricărei activități în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de 5 ani, după executarea închisorii.

În același dosar, fostul realizator OTV Doru Pârv a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare pentru șantaj și interzicerea desfășurării oricărei activități în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de 5 ani, iar Mitruș Ghezea, fost realizator la OTV, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare tot pentru șantaj.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL și realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiției pentru două infracțiuni de șantaj.