Cerşetorii au transformat HANDICAPUL în AFACERE profitabilă VIDEO

Mai mulţi români au transformat handicapul de care suferă într-o afacere profitabilă. Dacă nu există o deficienţă, aceştia au grijă să o inventeze. Este vorba de românii care au ajuns la concluzia că meseria de "cerşetor" este mai profitabă, iar unii dintre ei rivalizează chiar şi cu oamenii de afaceri. Bolizi, cazare la hoteluri sau cină în restaurante de lux sunt doar câteva mofturi pe care şi le permit cerşetorii români, informează România TV.

15 sept. 2014, 08:39
Cerşetorii au transformat HANDICAPUL în AFACERE profitabilă VIDEO

Printre cei aparent „bătuţi de soartă”, cărora oamenii le dau bani impresionaţi de povestea din spatele mâinii întinse, sunt şi persoane fără niciun fel de griji materiale. Este şi cazul lui Ştefan Sârbu, în vârstă de 26 de ani din Filiaşi, judeţul Dolj. El şi-a pierdut un picior într-un accident de tren, iar la scurt timp şi locul de muncă în IT. S-a reprofilat pe cerşit, în judeţul Argeş. Ocupaţie din care s-a îmbogăţit.

Citeşte şi Poveste incredibilă din Arabia Saudită: O cerşetoare în vârstă de 100 de ani a murit multimilionară

Acesta câştigă şi zeci de lei pe oră, iar o zi de cerşit îl prinde şi cu 200 de lei în buzunar. În acest mod a reuşit să-şi achiziţioneze trei maşini de lux, să locuiască la hotel şi să mănânce la restaurante.

„Persoana este din Filiaşi şi vine cu acest autoturism la cerşit, la Piteşti. Ştim sigur că el conduce numai maşini cu cutie automată. Sunt şi nişte haine în spate. Are nişte haine, un bidon cu apă, un telefon mobil”, a declarat Bogdan Aristănţoiu, purtător de cuvânt Politia Locală Piteşti.

Citeşte şi CERŞETORI DEMASCAŢI. Cum se deghizează oamenii străzii pentru a stârni mila trecătorilor VIDEO

Un alt cerşetor, altă poveste. Acesta este din Piteşti şi spune că nu cere, ci doar… primeşte. Cei mai uimiţi au fost poliţiştii care l-au surprins „în tură” şi care au găsit asupra lui bani mai mulţi decât câştigă ei pe lună, 1.700 de lei.

„Nu ies pe stradă, stau într-un loc. Nu ies prin centru că nu mă lasa domnul poliţist. Îmi dă lumea bani că mă vede că sunt bolnav”, a spus cerşetorul.

Ajungem în Capitală, unde tehnicile de a atrage mila trecătorilor depăşesc limitele imaginaţiei. La prima vedere, un cerşetor invalid, îmbrăcat sărăcăcios, care se târăşte pe mijlocul străzii într-un cărucior cu rotile. După câteva ore de „muncă”, bărbatul se îndreaptă spre parcare, unde brusc îi răsar picioarele de sub el. Mai mult, se ridică îşi pliază căruciorul şi îl pune în portbagajul unui Mercedes, cu care pleacă liniştit, dar şi mai bogat acasă.

VEZI şi Metodă inedită de protecţie. Cerşetorii sunt alungaţi cu sârma ghimpată VIDEO