Cerşetorii români, un nou scandal în Londra. Au transformat un parc şi o staţie de metrou într-o mahala

Cerşetorii români din Londra se află din nou în centrul unui scandal. Nu mai puţin de 40 de români sunt acuzaţi de presa din Marea Britanie că au transformat un parc şi o staţie de metrou într-o adevărată mahala. Ei refuză să plece şi, în schimb, le cer autorităţilor case.

17 oct. 2014, 06:29
Cerşetorii români, un nou scandal în Londra. Au transformat un parc şi o staţie de metrou într-o mahala

Presa britanică scrie că grupul format din 40 de români le creează mari probleme londonezilor. Oamenii care au afaceri în renumita zonă Park Lane se plâng că cerşetorii le provoacă pierderi de zeci de mii de euro. Şi asta pentru că turiştii evită zona în care românii fac zgomot şi îşi fac nevoile pe unde apucă, scrie Daily Mail.

O româncă din acest grup le-a cerut autorităţilor chiar să le ofere locuinţe pentru că sunt cetăţeni europeni şi a spus că doar atunci vor pleca. Localnicii povestesc că zona trebuie curăţată zilnic din cauza gunoaielor pe care cerşetorii le lasă în urmă. În plus, ei se iau la bătaie între ei şi provoacă fel şi fel de scandaluri.

Daily Mail scrie că imigranţii din Uniunea Europeană, aşa cum sunt şi românii plecaţi în Marea Britanie, pot obţine o casă de la stat, dacă îndeplinesc anumite criterii. Autorităţile spun că au folosit mai multe metode pentru a scăpa de cerşetori, printre care şi cumpărarea de bilete către ţara lor, însă niciuna nu a fost eficientă. Totuşi, numărul acestora este foarte mic în comparaţie cu cei 80-90.000 de români care lucrează în Regatul Unit.