Cetăţean afgan, reţinut pentru trafic de influenţă

Un cetăţean afgan a fost reţinut pentru trafic de influenţă după ce ar fi pretins 2.400 de euro de la o alta persoană, martor denunţător în acest caz, pentru a o ajuta să ajungă ilegal din România în Olanda, împreună cu cei trei copii ai săi.

06 aug. 2018, 10:49
Cetăţean afgan, reţinut pentru trafic de influenţă

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), în urma activităţilor de urmărire penală realizate de ofiţerii de poliţie ai DGA – Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, delegaţi de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un cetăţean afgan, acesta fiind reţinut duminică, pentru trafic de influenţă.

Totodată, în cazul său a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Bărbatul este acuzat că, în iunie 2017, a pretins de la un martor denunţător suma totală de 2.400 de euro, în schimbul promisiunii că îşi va folosi influenţa pe care a pretins că o are pentru a-l ajuta pe acesta să plece ilegal din România spre Olanda, împreună cu cei trei copii ai săi, fără a avea viză de călătorie în Uniunea Europeană.

Din suma totală, suspectul a primit 1.200 de euro în iunie 2017, bani care au fost pretinşi pentru funcţionarul public, diferenţa de 1.200 de euro urmând să o primească pentru sine, după ce martorul denunţător ar fi ajuns la destinaţie, arată DGA.

Ofiţerii DGA au pus în executare, duminică, un mandat de aducere pe numele cetăţeanului afgan, acesta fiind dus la unitatea de parchet.