Cetăţean american reţinut pe aeroportul din Phenian

Regimul nord-coreean a reţinut un cetăţean american de origine coreeană, care se pregătea să părăsească ţara pe aeroportul internaţional de la Phenian. Acesta este al treilea cetăţean american din custodia autorităţilor nord-coreene, scrie Reuters.

23 apr. 2017, 08:34
Cetăţean american reţinut pe aeroportul din Phenian

Cetăţeanul american de origine coreeană are aproximativ 50 de ani şi a fost identificat doar cu numele de familie Kim.

De asemenea, acesta şi-a petrecut aproximativ o lună în ţara izolată pentru activităţi caritabile, fiind reţinut în timp ce încerca să iasă din ţară pe aeroportul internaţional din Phenian.

În trecut, regimul nord-coreean a reţinut cetăţeni americani pentru a forţa vizita unor oficiali americani de rang înalt la Phenian.

Citeşte şi Paradisul lui Kim Jong-Un: Imagini în premieră cu reşedinţe de lux ale liderului de la Phenian. Unde îşi duce el oaspeţii GALERIE FOTO

Autorităţile nord-coreene aveau deja în detenţie doi cetăţeni americani, fiind vorba de Otto Warmbier (22 de ani), un student reţinut în ianuarie 2016 şi condamnat la 15 ani de muncă silnică după ce a încercat să fure un banner de propagandă dintr-un hotel, precum şi Kim Dong Chul (62 de ani), condamnat la 10 ani de muncă silnică pentru subminarea regimului de la Phenian.

Aceste informaţii au fost transmise de presa sud-coreeană, dar nu au fost confirmate de către oficialii de la Seul.