Cetăţean pakistanez, declarat indezirabil în România pentru 10 ani

Curtea de Apel București a dispus declararea ca persoană indezirabilă pentru România, la propunerea SRI, a cetăţeanului pakistanez M.I.R., pentru o perioadă de 10 ani, potrivit Serviciului Român de Informaţii. Cetăţeanul pakistanez expulzat este Muhammad Iqbal Rahi, președintele Asociației Culturale a Pakistanului în România, el fiind acuzat de radicalizare religioasă.

RomaniaTV.net
10 apr. 2018, 11:11
Cetăţean pakistanez, declarat indezirabil în România pentru 10 ani

M.I.R., aflat în România în calitate de beneficiar al dreptului de şedere pe termen lung a intrat în atenția Serviciului în cursul anului 2016, pe fondul unor informaţii potrivit cărora acesta traversa un proces de radicalizare religioasă de factură fundamentalistă, desfăşurând activităţi de propagandă extremist-teroristă în medii ermetice.

În urma măsurilor informativ-operative întreprinse, s-a stabilit că respectivul a derulat activități care constituie amenințări la adresa securității naționale, potrivit art. 3 lit. i şi l din Legea nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României. Concret, străinul s-a remarcat prin radicalizare religioasă de factură fundamentalistă şi activităţi de propagandă extremistă în favoarea ideologiei promovate de o entitate teroristă, derulate în medii ermetice ale coreligionarilor şi în mediul virtual, incitând la acţiuni violente„, precizează SRI în comunicatul de presă. 

La propunerea SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Apel Bucureşti care a dispus măsura declarării ca indezirabil a cetăţeanului pakistanez pentru implicarea în fapte care, potrivit art. 3 lit. „i” şi „l” din Legea 51/1991 (republicată), constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale. În prezent, cetăţeanul pakistanez nu se mai află pe teritoriul României.