CExN PSD la malul mării. Conducerea partidului se reuneşte la Neptun pentru a decide soarta Guvernului Dăncilă

Conducerea PSD, în frunte cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea, se reuneşte în weekend la Neptun pentru a discuta despre recentele tensiuni din partid şi pentru a analiza activitatea Guvernului Viorica Dăncilă la şapte luni de la preluarea mandatului. La malul mării vor ajunge preşedinţii organizaţiilor judeţene PSD, dar şi miniştrii Cabinetului Dăncilă, mai ales că în ultima vreme se vorbeşte tot mai multe despre remaniere. 

RomaniaTV.net
31 aug. 2018, 07:17
CExN PSD la malul mării. Conducerea partidului se reuneşte la Neptun pentru a decide soarta Guvernului Dăncilă

Surse din conducerea PSD au declarat pentru MEDIAFAX că premierul Viorica Dăncilă va face o prezentare, sâmbătă, în şedinţa CExN al PSD de la Neptun, a gradului de îndeplinire de către ministere a măsurilor din programul de guvernare. După prezentarea bilanţului, conducerea lărgită a PSD va stabili dacă se impune o remaniere guvernamentală sau dacă Executivul va continua să funcţioneze cu actualii titulari.

Potrivit surselor citate, portofoliile guvernamentale care au atras cele mai multe critici în interiorul PSD, în primele şapte luni de mandat, sunt: Finanţele (Eugen Teodorovici), Economia (Dănuţ Andruşcă), Tineretul şi Sportul (Ioana Bran), Cercetarea şi Inovarea (Nicolae Burnete), Educaţia (Valentin Popa) şi Cultura (George Ivaşcu).

Informaţia a fost dezminţită de premier. Viorica Dăncilă a declarat vineri, la Constanţa, că la Comitetul Executiv Naţional al PSD de la Neptun nu se va discuta despre o remaniere guvernamentală, menţionând că miniştrii trebuie mai întâi evaluaţi referitor la activitatea desfăşurată.

Social-democraţii vor avea, la Neptun, şi o primă discuţie despre strategia partidului pentru anul 2019, atunci când vor avea loc alegeri europarlamentare şi prezidenţiale, au spus surse din conducerea PSD pentru MEDIAFAX.

La şedinţa PSD de la Neptun este posibil să fie discutată şi scrisoarea publică transmisă de Ecaterina Andronescu în care cerea retragerea lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului, mai ales că au existat voci în partid care susţineau acest lucru. De exemplu, fostul prim-ministru PSD Mihai Tudose a declarat că este nevoie de o discuție „civilizată” în conducerea partidului despre problemele ridicate de senatorii Ecaterina Andronescu și Niculae Bădălău în scrisorile adresate partidului.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, miercuri, întrebată dacă simte tensiuni în PSD, că sunt „cu siguranţă lucruri de spus” în acest sens dar nu vrea să se alăture celor care „împroaşcă cu noroi” aşa că îşi va spune punctul de vedere în interiorul partidului.