Cezar Preda: Unii nu ştiu care mai de care să se suie pe locul lui Blaga

Vicepreședintele PNL Cezar Preda a declarat sâmbătă că nu se va lua o decizie în afara Statutului liberalilor în ceea ce privește conducerea partidului, punctând că este o rușine faptul că sunt colegi ce "nu știu care mai de care să se urce pe locul" fostului copreședinte Vasile Blaga.

01 oct. 2016, 10:35
Cezar Preda: Unii nu ştiu care mai de care să se suie pe locul lui Blaga

„De două zile văd în spațiul public foarte multe comentarii. (…) Am văzut unii colegi. Eu sunt mai preocupat de ce i se întâmplă colegului meu. Asta cu cine va fi…, deocamdată dl Blaga nu este mort, este un om viu, un membru PNL de bază și cred că principala preocupare a fiecăruia este ce simte domnia sa acum, după ce a condus un partid atâția ani, după ce a făcut totul să câștige campaniile electorale pentru noi toți. Unii nu știu care mai de care să se urce pe locul dânsului: asta este o rușine. Noi trebuie să ne gândim acum, în primul rând, la dânsul, să vorbim cu dânsul, să îl întrebăm ce simte, ce vrea și ce vom decide astăzi la 15,00 va fi spre binele partidului. (…) Vasile Blaga a fost întotdeauna garantul Statutului. Nu se va putea lua o decizie în afara Statutului PNL”, a afirmat Preda, la sediul liberalilor.

Întrebat dacă Vasile Blaga va face o propunere, el a precizat că întotdeauna, înainte de a face propunerea, fostul copreședinte i-a ascultat pe ceilalți, arată Agerpres.

Cu privire la o opțiune a liberalilor pentru un președinte unic, Cezar Preda a susținut că „nu este treaba vechilor liberali”.

Liberalii se consultă sâmbătă cu privire la calea de urmat, în contextul demisiei lui Vasile Blaga din funcția de copreședinte al PNL și de coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

La sediul PNL au ajuns, până în prezent, lideri din teritoriu și parlamentari, între care Alin Popoviciu, Gheorghe Falcă, Viorel Badea, secretarul general al formațiunii, Ilie Bolojan, secretarul executiv Cristina Trăilă. Falcă nu a dorit să facă declarații presei, iar Bolojan a plecat între timp de la sediu.