CFR Călători: 44 de trenuri au fost ANULATE. Se circulă în condiţii de iarnă pe patru rute

MERSUL TRENURILOR. 44 de trenuri au fost anulate, şi marţi, cele mai multe circulând pe rute care fac legătura între Capitală şi localităţi din estul ţării, a transmis CFR Călători, într-un comunicat. De asemenea, se circulă în condiţii meteo nefavorabile pe raza a patru regionale: București, Craiova, Galați, Constanța.

10 ian. 2017, 07:13
CFR Călători: 44 de trenuri au fost ANULATE. Se circulă în condiţii de iarnă pe patru rute

MERSUL TRENURILOR.  În condițiile în care valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade, circulaţia trenurilor va fi adaptată și pe parcursul zilei de marți condiţiilor meteo nefavorabile, a transmis CFR, într-un comunicat. În funcţie de evoluţia vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare.

Din cele 1.300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic în România, s-a luat decizia anulării a 44 de trenuri pentru facilitarea accesului utilajelor și a echipelor de intervenții și pentru evitarea unor situații neplăcute pentru pasageri. Măsurile operative care se iau au ca prioritate siguranța oamenilor și realizarea legăturilor între marile orașe, pe magistrale”, se arată în comunicatul CFR Călători. 

Așa cum s-a întâmplat şi în zilele anterioare, compania se va asigura că pasagerii vor primi ceai cald, cafea, sandvisuri, în funcție de posibilitățile din teren.

VEZI AICI LISTA TRENURILOR ANULATE LUNI, 10 IANUARIE

Circulația este adaptată condiţiilor nefavorabile cu temperaturi extrem de scăzute pe raza a patru regionale: București, Craiova, Galați, Constanța. Unele curse pot înregistra întârzieri la destinație, determinate de necesitatea atașării locomotivelor Diesel pe anumite intervale de stații din jumătatea de sud a țării, de reducerea vitezei de circulație sau de intervenția cu pluguri. Se intervine constant cu utilaje și echipaje feroviare.

În cursul zilei de marţi, legătura pe calea ferată între București și Constanța și retur este asigurată.

RECOMANDĂRI de călătorie în condiții de ninsoare și ger

– Informaţi-vă cu privire la mersul trenurilor (0219521 – info CFR; numerele de telefon de la stațiile CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Informații telefonice http://aplicatii.cfrcalatori.ro/ro/informatii-telefonice; telefon 021.319.0358 – Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti ( program L-D – 07:00 -20:00) și folosiți mijloacele de informare pentru noutăți despre condiţiile meteo, înainte de a pleca la drum.

– Informați-vă despre eventuale anulări, modificări de circulație a trenurilor la birourile de relații cu clienții, la personalul trenului, la telefoanele din gări și agenții. Site-ul CFR Călători cuprinde o listă cu numere de telefon la secțiunea „Informații Utile”, dar găsiți informații și pe paginile de Facebook CFR Călători și CFR Infrastructură, precum și pe siteurile companiilor feroviare.

– Dacă este necesar să plecaţi, luaţi-vă articole de îmbrăcăminte groasă, fular, căciulă, mănuşi; Fiţi pregătiţi cu apă și mâncare pentru orice situație neprevăzută; De asemenea, o lanternă în stare de funcționare v-ar putea fi de folos.

– Asigurați-vă că plecați de acasă cu bateria telefonului încărcată. Luați și încărcătorul.

– Evitaţi călătoriile dacă nu sunt absolut necesare!

CITEŞTE ŞI: Cod portocaliu de ger în aproape toată ţara. Meteorologii anunţă două zile de temperaturi extreme