SUPERCUPA ROMANIEI 2018 a fost decisă de o lovitură de la 11 metri. CFR Cluj a câştigat primul trofeu al sezonului

SUPERCUPA ROMANIEI 2018. Campioana CFR Cluj a câştigat Supercupa României, învingând cu scorul de 1-0 pe Universitatea Craiova. Unicul gol a fost marcat de Juan Culio, în minutul 78, în urma unui penalty acordat de arbitrul Radu Petrescu.

13 iul. 2018, 15:25
SUPERCUPA ROMANIEI 2018 a fost decisă de o lovitură de la 11 metri. CFR Cluj a câştigat primul trofeu al sezonului

CFR Cluj s-a impus prin golul marcat de Juan Culio (78 – penalty).

CFR Cluj şi-a trecut astfel în palmares a treia Supercupă a României, după cele din 2009 şi 2010, în timp ce Universitatea Craiova, deţinătoarea Cupei României, a jucat în premieră pentru acest trofeu.

La primul meci oficial al noului sezon, ardelenii au început mai avântat şi au avut primele ocazii de gol. Culio (7) a şutat la poartă, dar mingea l-a lovit pe coechipierul său Mailat. Apoi, noul portar al craiovenilor, italianul Pigliacelli (8) a respins şutul lui Mailat la colţul lung, şi a scos de sub transversală cornerul executat cu efect de Deac (8).

Prima oportunitate a gazdelor a venit în min. 14, când Gardoş a trimis peste poartă, după corner.

Universitatea a avut apoi momente bune de joc şi a ratat incredibil în min. 18 de două ori, Arlauskis respingând şutul lui Mitriţă, iar apoi Mureşan salvând de pe linia porţii reluarea lui Cicâldău.

Până la pauză, Bancu (32) a şutat din unghi peste poartă, Glavina a trimis cu capul peste transversală (34), iar Mitriţă (41) a şutat din unghi, dar mingea a fost blocată de Peteleu.

În repriza secundă, CFR a controlat jocul, a părut că are mai multă energie, şi a fost aproape să deschidă scorul în min. 61, când Vinicius a reluat periculos mingea cu capul, dar balonul a lovit bară la centrarea lui Deac din lovitură liberă. Culio (63) a fost găsit ideal de Omrani în careu, dar a fost deposedat.

CFR a primit penalty în min. 77, la un fault stupid în careu comis de Răzvan Popa asupra lui Omrani, iar Culio a transformat cu siguranţă.

Craiovenii au căutat egalarea, dar Burlacu (84) a fost blocat la 6 metri de Hoban, iar Mitriţă a şutat peste poartă din lovitură liberă din marginea careului (90).

CFR a cerut alte trei penalty-uri, la un duel între Gardoş şi Ţucudean (9), la o intrare a lui Popa la Ţucudean (45+1) şi la o minge preluată cu mâna de Gardoş (90+3).

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 78 GOOOL CFR Cluj, din penalty. Omrani a fost faultat în careu, Culio a transformat cu siguranţă lovitura de la 11 metri. CFR – U Craiova 1-0!

Min. 61 Ocazie uriaşă a campioanei CFR, este 1-1 la mari ratări! Vinicius reia cu capul în bara o centrare de pe dreapta!

Min. 18 Dublă ocazie a Craiovei! Mitriţă îi înşiră pe clujeni ca pe mărgele, face trei driblinguri spectaculoase şi trage puternic, dar Arlauskis respinge, apoi mingea revine la Cicâldău, care trage pe jos, dar Arlauskis respinge extraordinar cu piciorul! 

Min. 1 A început Supercupa României, meci care se joacă la Craiova.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu, Vinicius, Andrei Mureşan, Mario Camora (căpitan) – Culio, Ovidiu Hoban, Damjan Djokovic – Ciprian Deac, Sebastian Mailat – George Ţucudean. Antrenor: Edi Iordănescu.

Universitatea Craiova: Mirko Pigliacelli – Răzvan Popa, Florin Gardoş, Tiago Ferreira – Radoslav Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Cicâldău – Dominik Glavina, Mitriţă (căpitan). Antrenor: Devis Mangia.

Devis Mangia mizează pe ajutorul suporterilor la meciul CFR CLUJ – CSU CRAIOVA SUPERCUPA ROMANIEI 2018.

CFR CLUJ – CSU CRAIOVA SUPERCUPA ROMANIEI 2018. „Va fi un meci foarte dificil, cu o echipă foarte bună, jucători puternici, un nou antrenor. Vom vedea dacă cu noul antrenor vor schimba ceva în stilul lor de joc.  CFR-ul a luat jucători buni, echipa este şi mai puternică. Noi în acest moment avem o echipă foarte bună. Se mai poate schimba ceva, perioada de transferuri este lungă. Sunt mulţumit acum. În acest moment avem nevoie de suporteri alături de noi. Este foarte important”, a spus Mangia înainte de CFR CLUJ – CSU CRAIOVA.

CFR CLUJ – CSU CRAIOVA SUPERCUPA ROMANIEI 2018. Supercupa României CFR Cluj  – CSU Craiova se va disputa, sâmbătă, de la ora 20:30, pe Stadionul „Ion Oblemenco”. Pro TV şi Digi Sport transmit CFR CLUJ – CSU CRAIOVA SUPERCUPA ROMANIEI 2018.