Cheesecake cu caise, un deliciu de vară

Un desert ușor, cu o aromă inedită, rețeta de cheesecake cu căpșuni este perfectă pentru zilele călduroase de vară.

24 iul. 2017, 09:02
Cheesecake cu caise, un deliciu de vară

Prepară-l într-o tavă dreptunghiulară, pentru o formă mai puțin obișnuită.

Ingrediente
300 g caise fără sâmburi
115 g unt topit
450 g cremă de brânză
sare
1 lingură zeamă de lămâie
200 g + 2 linguri zahăr
60 g smântână
8 biscuiți graham
½ linguriță extract de vanilie
2 ouă bătute ușor

Mod de preparare

Încălzești cuptorul la 180 °C. Zdrobești biscuiții, îi amesteci cu 2 linguri de zahăr, praful de sare și torni peste ei untul topit. Îi întinzi într-o tavă de copt și îi dai la cuptor 15 minute. Lași la răcit. Reduci temperatura cuptorului la 160 °C.

Într-o oală, pui la fiert caisele tăiate feliuțe împreună cu 50 g zahăr și puțină sare. Lași pe foc până dau în clocot și zahărul se topește. Reduci focul și lași să fiarbă acoperit încă 10 minute, până când amestecul capătă o consistență de dulceață. Dai compoziția la blender după ce s-a răcit puțin și pasezi cu zeama de lămâie și 1 lingură de apă, până obții un piure.

Separat, bați crema de brânză spumă cu smântâna. Mixezi cu 150 g zahăr, până se dizolvă. Adaugi vanilia, 1 praf de sare, apoi încorporezi ouăle bătute. Torni crema de brânză peste crusta de biscuiți, apoi torni, din loc în loc, piureul de caise. Îl amesteci ușor cu o linguriță pentru a forma spirale colorate. Dai la copt 25 de minute, până când crema de brânză se întărește. Lași să se răcească în tavă, apoi dai la frigider 1 oră înainte de servire.

Vezi cum se prepară cea mai bună supă de perișoare cu legume.