Chefi la cuţite. Show bogat în salate şi momente savuroase. Cine rămâne, cine pleacă

Jurații Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au revenit în competiția culinară mult mai determinați să câștige. După ce trofeul primului sezon a fost adjudecat de echipa Bontea, ceilalți doi vor revanșa. Iar cuțitele sunt mai ascuțite ca oricând, trierea e mai drastică ca niciodată.

11 oct. 2016, 08:57
Chefi la cuţite. Show bogat în salate şi momente savuroase. Cine rămâne, cine pleacă

Concurenți noi, povești de viață, trei jurați care vor cele mai bune echipe, 90 de oameni pentru care gătitul e o artă. „Chefi la cuțite” are o singură definiție: show cu multă sare și piper!

Iată că a venit și cel de-al unsprezecelea episod din noul sezon al emisiunii „Chefi la cuțite”! De data aceasta, aventura culinară a început în forță! Concurenții aduc o adevărată splendoare de arome, condimente și rețete la care nici nu te-ai fi gândit!

Citeşte şi CHEFI LA CUŢITE 2016: Încep probele eliminatorii, dintre ei se alege câştigătorul sezonului

Toți cei 90 de concurenți care de-a lungul audițiilor pe nevăzute au primit cuțitele și au trecut mai departe intră acum într-o nouă fază a concursului, care le va testa și mai mult abilitățile de bucătari. Precizie, rapiditate, eficiență, tehnică, gust, acestea sunt doar câteva dintre calitățile pe care chefii Dumitrescu, Bontea și Scărlătescule urmăresc acum, în vederea formării celor trei echipe.

Patru probe de foc

Panică, emoții, strategii, rețete aparent simple: emoțiile vor face spectacol, iar tensiunea va prelua controlul la „Chefi a cuțite”!

„Mă simt ca un gladiator care trebuie să intre în arenă!”, a exclamat moționată o concurentă venită să le demonstreze celor trei chefi că poate face față oricărei provocări culinare. Dacă juratul Scărlătescu a felicitat pe toată lumea care a trecut de prima preselecție, juratul Bontea a fost mult mai „acid” în exprimare, în stilu-i caracteristic: „Bucurați-vă de clipa asta! Trece repede!”

Așa cum a precizat încă de la începutul aventurii culinare chef Scărlătescu, în acest nou sezon al emisiunii nu vom mai avea jurați prieteni, ci jurați la cuțite. „Noi trei, chefii, nu vom mai fi prieteni!”, a precizat Scărlătescu. Și ce poate să ațâțe mai mult spiritele decât o primă probă.

„Salata de fructe”, o provocare aparent simplă, dar cu multe capcane!

„Când pare ceva simplu, nu e niciodată!”, a anticipat corect o concurentă. Chef Bontea știe precis ce vrea: nicio urmă de coajă pe vreun fruct! Cel care va greși, va fi sancționant drastic, căci din 90 de concurenți, doar 45 vor rămâne după această probă.

Părea o probă la îndemâna oricui, dar, vai, câte capcane! Salata de fructe a fost prima provocare majoră pentru concurenți, una cu năbădăi!

Proba a fost întreruptă de un moment emoționant: foștii concurenți au venit să-i ureze „La mulți ani!” lui Chef Florin Dumitrescu. În plus, fetițele și soția lui au venit în studioul „Chefi la cuțite” pentru a-i fi aproape de ziua lui. „La mulți ani, tati, ne-a fost dor de tine!”, a fost mesajul pe care cele două fetițe adorabile l-au transmis tatălui lor. Asta după ce Florin a fost sărbătorit de foștii și actualii concurenți.

Proba salatei de fructe le-a pus capac concurenților! Unii au fost salvați de poezie! Părea o probă la îndemâna oricui, dar, vai, câte capcane! Salata de fructe a fost prima provocare majoră pentru concurenți, una cu năbădăi!

Ce părea a fi simplu s-a dovedit a fi foarte greu! Prea dulce ca „de diabet”, prea acră și cu prea multă scorțișoară: cam acestea au fost „verdictele” celor trei chefi după ce au gustat, rând pe rând, salatele de fructe ale concurenților.

Citeşte şi Chefi la cuţite. Horia Brenciu va găti alături de fetele sale

Din 90 de concurenți, 45 de învingători. Restul – acasă! Trierea a fost drastică, cei mai buni au rămas în cursă!

Salata de boeuf FINE DINING, o nouă probă de foc!

De data asta, salata de boeuf fine dining a făcut diferența! O nouă probă le-a testat și mai mult abilitățile de bucătari concurenților rămași. Precizie, rapiditate, eficiență, tehnică, gust, acestea sunt doar câteva dintre calitățile pe care chefii Dumitrescu, Bontea și Scărlătescule le-au urmărit acum, în vederea formării celor trei echipe (3X18 concurenți).

Și de data asta, ce părea simplu s-a dovedit complicat! Avertismentul lui Chef Scărlătescu a fost clar: „Râdeți din nou, râdeți, că așa ați râs și la salat de fructe!”. Acum, a venit rândul „banalei” salate de boeuf în stil „fine dining”, adică „puțin, dar gustos și colorat”. Și la o așa probă, nu numai termenii pretențioși le-a dat de furcă celor mai iscusiți bucătari, ci și maioneza!

Iar maioneza făcută la mână a fost greu de realizat, căci degeaba e dorința mare de a o face gustoasă, dacă se taie între timp din cauza unui strop de ulei în plus sau a unui ou fiert prea tare! Și nu puțini au fost cei care au dat greș.