CHELSEA – BARCELONA 1-1, calificarea se joacă la retur

Echipa Chelsea a terminat la egalitate, marţi, pe teren propriu, scor 1-1 (0-0), meciul cu FC Barcelona, din manşa I a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Messi a marcat pentru prima dată în poarta londonezilor, în nouă partide jucate împotriva lor.

20 feb. 2018, 18:53
CHELSEA – BARCELONA 1-1, calificarea se joacă la retur

CHELSEA – BARCELONA 1-1. În acest meci, Messi şi Iniesta au devenit coechipierii cu cele mai multe meciuri împreună, în Liga Campionilor, 97, devansând „cuplul” Xavi-Puyol (96), tot de la Barcelona. Pe locul 3 sunt Raul şi Roberto Carlos de la Real Madrid, cu 94 de partide

 

Returul va avea loc la 14 martie.

 

 

CHELSEA – BARCELONA 0-0 la pauză

Echipele de start:
 
Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Christense, Rudiger – Moses, Fabregas, Kante, Alonso – Willian, Hazard, Pedro
 
FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Pique, Umtiti, Alba – Iniesta, Busquets, Paulinho – Messi, Suarez, Rakitic

Chelsea – Barcelona este una dintre cele mai mari rivalități din fotbalul european, ajunsă astăzi la episodul cu numărul 16. Istoria acestui „război” este caracterizată de echilibru, dovadă fiind faptul că fiecare echipă a câștigat câte cinci meciuri, alte cinci partide încheidu-se la egalitate.

CHELSEA – BARCELONA LIVE VIDEO ONLINE 2018 PRO TV. LIVE STREAMING TELEKOM SPORT LIGA CAMPIONILORChelsea – Barcelona, echipele de start

Chelsea: Courtois- Azpilicueta, Christensen, Rudiger – Moses, Fabregas, Kante, Alonso – Willian, Hazard, Pedro
Rezerve: W. Caballero, G. Cahill, Drinkwater, Giroud, Hudson-Odoi, Morata, Zappacosta
Antrenor:
Antonio Conte

Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Jordi Alba – Rakitici, Busquets, Paulinho, Iniesta – Messi, L. Suarez
Rezerve: Cillessen, Dembele, Digne, Gomes, D. Suarez, Vermalen, A. Vidal
Antrenor:
Ernesto Valverde

CHELSEA – BARCELONA LIVE VIDEO ONLINE 2018 PRO TV. LIVE STREAMING TELEKOM SPORT LIGA CAMPIONILOR, de la 21.45.

„Vom începe meciul în postura de outsideri. Știm că Barcelonei îi place să aibă mingea și să domine. Trebuie să fim pregătiți să suferim fără minge, să acționăm unitar și să nu ne pierdem capul”, a declarat Antonio Conte, antrenorul lui Chelsea. „Nu trebuie să uităm că înfruntăm campioana Angliei. Va fi dificil”, a afirmat și Ernesto Valverde, tehnicianul Barcelonei.

De remarcat că Barcelona n-a învins-o pe Chelsea în ultimele șapte întâlniri, că un singur meci din totalul de 15 s-a încheiat fără goluri și că echipa calificată din ultimele două “duble” avea să câștige Liga Campionilor (Barcelona în 2009, Chelsea în 2012).

În fazele eliminatorii, FC Barcelona şi Chelsea s-au mai întâlnit de două ori în ultimul deceniu, iar calificările au fost împărţite. Mai întâi, catalanii au obţinut o calificare dramatică în finala Ligii Campionilor din 2009, după golul marcat de Iniesta în minutul 90+3 al partidei de la Londra. Ulterior, FC Barcelona s-a impus cu 2-0 în finala cu Manchester United şi a câştigat trofeul.

A urmat o nouă întâlnire între cele două în semifinalele Ligii Campionilor, de această dată în 2012. După o victorie cu 1-0 pe Stamford Bridge, Chelsea şi-a luat revanşa pentru eliminarea din 2009, a scos o remiză, scor 2-2, în deplasarea din Spania, şi s-a calificat în marea finală, unde avea să se şi impună la loviturile de departajare în faţa lui Bayern Munchen.

LIVE VIDEO CHELSEA – FC BARCELONA. Marele Ronaldinho

Au trecut 13 ani de la întâlnirea din optimile de finală ale Ligii Campionilor dintre Chelsea şi FC Barcelona. După un 2-1 pe Camp Nou, englezii s-au impus pe propriul teren cu 4-2 şi s-au calificat în sferturile de finală. Însă, chiar dacă au fost eliminaţi, catalanii au rămas în istorie graţie lui Ronaldinho. Brazilianul a avut o execuţie senzaţională cu şpiţul şi a marcat unul dintre cele mai frumoase goluri din toate timpurile.

Pentru alte execuţii cel puţin la fel de spectaculoase, nu rataţi prima manşă a duelului dintre Chelsea şi FC Barcelona, marţi, de la ora 21:45

Celelalte meciuri din optimile Ligii Campionilor

Juventus – Tottenham 2-2

Real Madrid – PSG 3-1

FC Basel – Manchester City 0-4

FC Porto – Liverpool 0-5

Bayern München – Beșiktaș (astăzi, ora 21.45, Telekomsport)

Șahtior Donețk – AS Roma (21 februarie, ora 21.45, Telekomsport)

FC Sevilla – Manchester United (21 februarie, ora 21.45, Telekomsport)