China organizează o paradă de zile mari pentru a marca victoria asupra Japoniei. Putin este invitat de onoare

O paradă grandioasă este organizată la Beijing, joi, pentru a marca 75 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, la care sunt invitaţi aproximativ 30 de şefi de stat şi de guvern. Invitatul de onoare va fi preşedintele rus Vladimir Putin.

RomaniaTV.net
02 sept. 2015, 20:41
China organizează o paradă de zile mari pentru a marca victoria asupra Japoniei. Putin este invitat de onoare

Preşedintele chinez, Xi Jinping, va asista, joi, la ceremonia grandioasă a ceea ce presa chineză denumeşte ca fiind „Războiul de Rezistenţă al Poporului chinez împotriva agresiunii japoneze” care s-a încheiat cu victoria Chinei asupra Japoniei, în 1945.

La parada care se va desfăşura în Piaţa Tiananmen din Beijing,  participă peste 10.000 de soldaţi chinezi din Armata Populară de Eliberare şi o gardă de onoare formată dintr-o mie de militari străini din 17 ţări cu care China este în foarte bune relaţii, informează bbc.com.

Parada nu vizează numai celebrarea evenimentului în sine, ci a fost organizată şi pentru a arăta capacitatea de luptă a armatei chineze.

La paradă vor defila şi veterani nonagenari, dar şi descendenţi ai eroilor căzuţi pe câmpul de luptă. De asemenea, va defila şi primul detaşament de femei, aceste fiind acceptate în armată anul trecut. Detaşamentul va fi condus de Tian Ou, prima femeie general din China.

Cu ocazia acestui eveniment au fost luate măsuri suplimentare de securitate. Pe timpul ceremoniilor, capitala Chinei va fi survolată de aproape 200 de avioane şi supravegheată temeinic la sol .