FINALA COPA AMERICA, decisă după lovituri de departajare: CHILE-ARGENTINA 4-1

CHILE ARGENTINA, FINALA COPA AMERICA, s-a decis la loviturile de departajare. Chile s-a impus cu scorul de 4-1 şi şi-a trecut în palmares primul trofeu în istoria de 99 de ani a competiţiei sud-americane.

04 iul. 2015, 22:57

FINALA CIPA AMERICA: Chile a câștigat în premieră Copa America la fotbal, sâmbătă seara, pe Estadio Nacional din Santiago de Chile, după ce a învins Argentina cu scorul de 4-1 la loviturile de departajare, scorul fiind egal, 0-0, la finalul celor 90 de minute regulamentare și al prelungirilor.

UPDATE evolutie scor

Chile câştigă cu scorul de 4-1 la penalty-uri, după ce Higuain şi banega ratează, şi câştigă Copa America.

0-0 si dupa 120 de minute de joc, Copa America se decide la loviturile de departajare

0-0 după 90 de minute, se vor juca prelungiri şi, eventual, vor fi lovituri de departajare.

CHILE ARGENTINA FINALA COPA AMERICA. Meciul CHILE ARGENTINA, FINALA COPA AMERICA 2015, va fi arbitrat de columbianul Wilmar Roldan, au anunțat organizatorii competiției. La meciul CHILE ARGENTINA, care va fi LIVE VIDEO la DIGI SPORT, Wilmar Roldan va fi ajutat la cele două tușe de compatrioții săi Alexander Guzman și Cristian De la Cruz, în timp ce rezervă va fi venezueleanul Jose Argote.

CHILE ARGENTINA FINALA COPA AMERICA. Finala COPA AMERICA dintre CHILE şi ARGENTINA, LIVE VIDEO la DIGI SPORT de la ora 23:00, aduce şi o premieră. Va fi prima în cea mai veche competiţie unde se vor duela doi antrenori de aceeaşi naţionalitate: Jorge Sampaoli şi Gerardo Tata Martino, ambii sunt argentinieni.

CHILE ARGENTINA FINALA COPA AMERICA. Dupa FINALA COPA AMERICA se vor mai acorda şi alte distincţii: cel mai bun marcator, cel mai bun portar, cea mai fair-play echipă şi cel mai bun tânăr fotbalist al competiţiei.

CHILE ARGENTINA FINALA COPA AMERICA. Argentina nu a mai câştigat COPA AMERICA de 22 de ani, iar Chile nu l-a cucerit niciodată, deși a disputat patru finale. În semifinalele Copei America, Argentina a umilit Paraguay cu 6-1. La pauză, echipa pregătită de Gerardo Martino, conducea cu 2-1, însă s-a dezlănţuit în repriza secundă când a marcat de patru ori. De partea cealaltă, Chile a învins în semifinale Peru cu 2-1. În finala mică, Peru – Paraguay 2-0.

CHILE ARGENTINA FINALA COPA AMERICA. „Pentru mine este a treia finală la nivel de naţională. Sper că vom câştiga acest trofeu. Suntem foarte fericiţi. Avem dispoziţie bună înaintea acestei finale, dar nu trebuie să uităm că vom juca împotriva unei echipe foarte bune. Chile a demonstrat din primele meciuri că este o selecţionată puternică. Ei joacă pe teren propriu, aşa că vom avea parte de un meci dificil”, a spus Lionel Messi.

CHILE ARGENTINA FINALA COPA AMERICA ECHIPE PROBABILE

Chile: Bravo – Isla, Francisco Silva, Diaz, Medel, Beausejour – Aranguiz, Valdivia, Vidal – Alexis Sanchez, Edu Vargas. Antrenor: Jorge Sampaoli.

Argentina: Romero – Zabaleta, Otamendi, Garay, Rojo – Pastore, Mascherano, Biglia – Messi, Aguero, Di Maria. Antrenor: Gerardo Martino.