Directorul de producţie de la Hexi Pharma, pus sub URMĂRIRE PENALĂ

Directorul de producție la Hexi Pharma, Mihail Leva, de profesie chimist, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului General în dosarul dezinfectanților diluați din spitale, fiind acuzat de complicitate la participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

28 mai 2016, 08:45
Directorul de producţie de la Hexi Pharma, pus sub URMĂRIRE PENALĂ

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile pentru Mihail Leva, directorul de producție al Hexi Pharma, potrivit Agerpres.

În acelaşi dosar, Flori Dinu, directorul general al companiei Hexi Pharma, va fi dusă, sâmbătă, în faţa magistraţilor Judecătoriei Sectorului 5 cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, după ce a fost reţinută vineri seara pentru 99 de fapte de înşelăciune în formă continuată, 29 de fapte de înşelăciune în formă simplă şi participaţie improprie la zădărnicia combaterii bolilor.

Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, fiind suspectată că, în perioada 2014-2016, a vândut către 152 de spitale produse biocide improprii. Valoarea contractelor este de circa 51 milioane lei, informează Parchetul General.

Având în vedere solicitările reprezentanţilor mass-media referitoare la cauza cunoscută generic sub denumirea „Dezinfectanţii utilizaţi în spitale”, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie face următoarele precizări: Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în intervalul 2014 – 2016, HEXI PHARMA a încheiat contracte de vânzare de produse biocide cu un număr de 152 de unităţi medicale din România. Valoarea contractelor încheiate de HEXI PHARMA cu aceste unităţi medicale – având ca obiect vânzarea de produse biocide cu privire la care s-au constatat nerespectări ale concentraţiei substanţelor active – este de cca. 51 milioane lei. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică„, a anunţat Parchetul General.

Patronul companiei, Dan Condrea, a decedat săptămâna trecută, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea. Investigaţia privind decesul lui Condrea este făcută de aceiaşi procurori care fac ancheta în dosarul dezinfectanţilor Hexi Pharma.