Chinezii, interesaţi să investească în România în hoteluri, spa şi produse naturiste

Investitorii chinezi şi-au exprimat intenţia de a intra în domeniul hotelier din România, dar sunt interesaţi şi de segmentul de tratament şi înfrumuseţare şi produse naturiste, a declarat miercuri Maria Grapini, ministrul pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri.

27 nov. 2013, 14:30
Chinezii, interesaţi să investească în România în hoteluri, spa şi produse naturiste

Partea chineză s-a arătat interesată de investiţiile în turismul românesc, în special în hoteluri şi spa„, a spus Maria Grapini. Ea a adăugat că oamenii de afaceri chinezi vor să investestească şi în zona produselor naturiste pentru prevenţie în sănătate.

Ministrul crede că România trebuie să rezolve trei probleme pentru ca turiştii chinezi să vină în România: vizele, transportul şi ghizi vorbitori de limba chineză.

„China este pe primul loc la numărul de turişti care pleacă în străinătate, 58 de milioane pe an. Legat de vize, Ministerul Afacerilor Externe are un proiect care prevedei scurtarea duratei de obţinere a vizelor de la 30 de zile la 6 zile. Am înţeles că se vor introduce şi zboruri spre Beijing, iar hotelierii mi-au spus că sunt pregătiţi să aibă la recepţie ghizi vorbitori de limba chineză„, a afirmat Grapini, pottrivit Mediafax.

VEZI ŞI Moment istoric. Premierul Chinei vorbeşte în Parlamentul României

Premierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, să sprijine Tarom pentru a relua zborurile directe către Beijing, ministrul de resort afirmând că, în urma discuţiilor cu compania, există posibilitatea reluării acestora, cu două curse săptămânale, pentru început.

Premierul Ponta a arătat, miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că, în pofida probleme logistice, compania aeriană Tarom trebuie sprijinită pentru reluarea zborurilor directe pe ruta Bucureşti -Beijing, considerând că acesta va fi un semn bine primit.

Premierul chinez, Li Keqiang, omologi din 16 ţări din Europa Centrală şi de Est, 1.000 de reprezentanţi ai unor companii private şi de stat s-au reunit marţi la Bucureşti, pentru a discuta, negocia şi încheia contracte importante, sub supravhegerea atentă a Uniunii Europene.